Bruid en bruidegom met juichende bruidsmeisjes en bruidsjonkers

Michael en Amy ontmoetten elkaar voor het eerst bij de jeugdgroep van hun kerk in 2013. “Ik gaf hem het nakijken tot we elkaar in december 2018 begonnen te zien!” zegt Amy. “Onze eerste officiële date was om fro-yo en koffie te halen. Ik was zo opgewonden en Michael was een totale gentleman en betaalde voor alles. We hadden tot dit punt ge-sms’t en ik was zo blij dat hij geïnteresseerd leek en ik mijn kans niet had gemist. (Dit is waarschijnlijk het meest dat ik ooit heb toegegeven!)”

Een verrassingsaanzoek

“Michael had voor mijn verjaardag in juli 2019 een uitstapje naar een kuuroord gepland,” zegt Amy.

“De dag ervoor ging ik brunchen met mijn beste vriendin Kerry. Toen ik thuiskwam, ontsloot ik de deur om Michael in mijn woonkamer aan te treffen (we woonden niet samen), omringd door kaarsen, rozenblaadjes en boeketten. Ik had nooit gedacht dat Michael me zou kunnen verrassen, plus hij wist dat een openbaar aanzoek mijn idee van een nachtmerrie zou zijn. Ik stond perplex! Hij zei dat hij vanaf ons tweede afspraakje wist dat hij met me wilde trouwen. Toen vroeg hij me ten huwelijk met een prachtige witgouden, peervormige verlovingsring. Ik kon niet stoppen met glimlachen en staren naar mijn ring. We waren pas zes maanden samen, maar het voelde zo goed, omdat we elkaar al jaren kenden.”

De bruid staat op het gazon en glimlacht met bloemen en de bruidsmeisjes knielen voor de zoom van de jurk.

Een nieuwe datum en een nieuwe jurk

Het paar verloor hun oorspronkelijke trouwdatum in april 2020 vanwege Covid.

"We trouwden buiten, met alleen onze ouders, op 30 mei 2020. Ik droeg een high street jurk die ongeveer 30 pond kostte! We hadden onze oorspronkelijke bruiloft afbetaald, dus spraken we af om een groot feest te houden wanneer we konden. Die dag werd uiteindelijk 8 september 2021."

De bruid loopt glimlachend door het gangpad met haar vader

Winkelen voor een nieuwe jurk

“Toen ik een flink aantal kledingmaten kleiner was, had ik een bruidsjurk die ik mooi vond, maar waar ik me nooit 100% comfortabel bij voelde,” zegt Amy. “Ik ging naar WED2B Belfast en de meisjes in de winkel waren fantastisch. Ze gaven me zoveel vertrouwen en lieten me veel keuze. Ze luisterden ook naar mijn zorgen en moedigden me aan om iets te proberen wat ik niet zou hebben overwogen. Na minder dan twee uur liep ik weg met mijn jurk en ik straalde! Ze raadden me ook een naaister aan en zij hielp me de jurk aan te passen aan mijn visie en mijn mouwen aan te passen. Ze was echt de mooiste dame ooit en liet me zo mooi voelen. Ik ben verpleegster en vroedvrouw en beschouw mezelf als warm van aard, en ik moet zeggen dat deze dames allemaal die zorgzame aard uitstraalden die ik in mijn werk zie, en dat was zo’n troost.”

De bruid staat glimlachend met het boeket in de hand en loopt door het gangpad met haar vader.

De perfecte outfit

“Ik koos voor Greta door Anna Sorrano en droeg het overdag met een kanten jasje dat aan de achterkant dichtgeknoopt kon worden,” zegt Amy.

"Ik droeg ook een fonkelende riem om het geheel samen te binden en een onderrok om het meer prinsesachtig te maken! Het trok me precies in de taille en was zo gemakkelijk te dragen. In de zon glinsterde het en ik voelde me zo mooi. Het was ook vrouwelijk en accentueerde mijn figuur."

(Probeer voor vergelijkbare stijlen Tove, Liza en Brielle)

Bruid en bruidegom lopen hand in hand langs rivier, stonden samen onder pergoda

Een kerkelijk huwelijk in Belfast

“We wilden een kerkelijk huwelijk in Belfast en trouwden in onze kerk, Whitewell Metropolitan Tabernacle Belfast, met een receptie in het Leighinmohr House Hotel in Ballymena,” zegt Amy. “Vrienden van ons waren daar getrouwd en we wisten dat het eten er geweldig was. De locatie heeft ook maar één bruiloft per dag en het personeel heeft een geweldig oog voor detail. Het is een oud huis, maar onlangs opgeknapt, dus het had een huiselijk en warm gevoel, terwijl het aanvoelde als iets uit een historisch drama. De tuinen bij de rivier waren ook geweldig voor foto’s. We vierden onze bruiloft op 8 september 2021 en ik zou Leighinmohr aan iedereen aanraden.”

Leighinmohr House Hotel in Ballymena

De grote dag

“Ik maakte me thuis klaar met mijn bruidsmeisjes en mijn moeder,” zegt Amy. “Het was ook heerlijk zonnig. Mijn vader liep me door het gangpad, wat heel bijzonder was, op een lied dat ‘Jesus Your Love’ van Kristene DiMarco heette. Het is een aanbiddingslied, want ik ben christen. Het werd uitgevoerd door onze vriend Simon Forbes en zijn vriendin Dani Carson, die ook gitaar en toetsen speelde. Het was het meest bijzondere moment om zo’n aangrijpend lied in te zingen. We eindigden met ‘You Got the Love’ van Florence and the Machine, gezongen door Simon. Een geweldige versie van het nummer!”

Bruid en bruidegom stonden naast VW camper en VW kever trouwvoertuigen

“Mijn beste vriendin Leanne deed onze lezing, 1John 4: 16-19, en zij is een lekenlezer voor de Kerk van Ierland, dus het was prachtig,” zegt Amy. “We zongen ook ‘In Christ Alone’ en ‘Before the Throne’. Michaels oom Irwin voerde de ceremonie uit en vertelde veel anekdotes over Michael als kleine jongen, wat emotioneel en grappig was. De bruidsjonkers, Michael en mijn zus Kiri hadden ook allemaal bijpassende superheldenmaskers en manchetknopen!”

Zonneschijn en ijs

Daarna ging iedereen het zonnetje in om te genieten van een ijsje uit de fietskar van Brook Avenue Gelato. “Het was een schattige aanvulling en heerlijke gelato,” zegt Amy. “Onze eerste dans was op ‘I Get To Love You’ van Ruelle. De woorden betekenden zoveel voor ons en we zongen de tekst voor elkaar tijdens onze dans.”

Tijd voor thee

Bloemstuk in vintage kruik bovenop boeken als ornament op tafel. Bruid en bruidegom snijden de taart aan
Amy en Michael

“Ons thema was thee!” zegt Amy. “Als Engelse roos die in Noord-Ierland woont en een fervent theedrinker is, wilden we een tongue-in-cheek thema. Michael is predikant, naast zijn dagelijkse werk, dus we hadden ook een boekenthema van theologieboeken en boeken over verpleging en vroedkunde om ons beiden te binden en het persoonlijk te maken. Onze tafelcentra waren stapels oude boeken over religie of verpleging (het kostte vele zaterdagen in autolaarzen en bibliotheken van de National Trust om ze te vinden). We hadden ook vintage theepotten met daarin een bloemstuk. Erg Mad Hatter’s tea party! Onze tafelnamen waren theesoorten. De bovenste tafel was Lady Grey, mijn favoriet. Onze decoraties waren porselein, theekopjes, schoteltjes en theepotten. En veel felle bloemen!”

“We hadden een viergangendiner met groentesoep, bacon-wrapped chicken, een trio van puddingen en cake en thee/koffie,” zegt Amy.

"Onze taart bestond uit drie verdiepingen met veel botercrème. Hij bestond uit kleverige toffee, frambozen en witte chocolade en daarna citroen. Er zat een bijpassende ruiker bloemen op met mijn favoriete warmroze gerbera's. We waren nog steeds in beperkingen in NI, dus geen dansen, maar we gebruikten Eternity Socials die quizzen, bingo, muziekquizzen en Mr and Mrs Games voor ons organiseerden. We hadden ook een fotohokje, wat geweldig leuk was."

Witte tafel en stoelen klaar voor de gasten met vintage tafeldecoraties

Een paar van mijn favoriete dingen...

“Een van mijn favoriete momenten was het maken van foto’s met ons bruidsfeestje bij de rivier,” zegt Amy. “Een van mijn beste vrienden woont nu in Hongkong, dus ik kijk met fijne herinneringen terug op die dag. Ik ben ook niet zo van de PDA’s, maar onze eerste dans en die drie minuten samen voelde zo speciaal. Tot slot, onze ideeën en plannen tot leven zien komen door het geweldige team van Leighinmohr. Ik ben zo’n controlefreak en kon niet geloven hoe ze mijn visie begrepen!”

Bruid en bruidegom stonden samen in een groene weide en omhelsden elkaar...

Mijn beste tips...

“Ontspan je,” zegt Amy.

"Probeer jurken uit die buiten je comfortzone vallen. Richt je gewoon op je echtgenoot en vergeet de rest en geniet van je dag. Het vliegt voorbij! Steun lokaal waar je kunt. Wij deden dat en deze leveranciers bogen zich voor ons om."

Amys Traumteam

Fotografie: Stephen Whiteside Fotografie

Kirchliche Hochzeit Belfast: Whitewell Metropolitan Tabernacle Belfast

Veranstaltungsort: Leighinmohr House Hotel

Brautkleider: WED2B

Florist: Urban Stems Blumenladen

Videofilmer: Colin Gilliland

Torte: NI Tortengestaltung

Wohnmobil: Logybear Wohnmobilvermietung 

Unterhaltung: Eternity Socials

Haare und Make-up: Rebecca und Catherine von Bridal Artistry NI 

Eiscreme: Brook Avenue Gelato

Fotostand: Rhythm and Booth

Als u graag uw grote dag als een van onze echte bruiloften zoals onze kerkbruiloft Belfast wilt hebben, klik dan hier om uw verhaal en foto’s met ons te delen en wij nemen contact met u op. Of klik hier voor meer details over de bruidswinkels van WED2B