Charlotte en Jake's confetti trouwfoto

Charlotte en Jake ontmoetten elkaar via een gemeenschappelijke vriend tijdens een barbecue. “Het was een klassiek geval van opposites attract,” zegt Charlotte. “Jake is relaxed en rustig, terwijl ik luidruchtig en sprankelend ben. Ik weet nog dat ik dacht dat hij absoluut prachtig was, maar dat hij nooit in mij geïnteresseerd zou zijn. Gelukkig had ik het mis!”

Charlotte stapt in haar wed2b trouwjurk

“We hebben elkaar een paar maanden leren kennen, terwijl we tijd doorbrachten met vrienden. Voor onze eerste solodate nam Jake me mee naar Matlock Bath in Derbyshire, waar we een band kregen over onze liefde voor 2p machines en fish and chips. Het was, en is nog steeds, de perfecte date voor ons!”

Charlotte op de ochtend van haar trouwdag

Een prachtig aanzoek

Het stel verloofde zich na vijf en een half jaar samen. “Jake zei altijd dat hij een camper wilde voordat hij zijn aanzoek zou doen,” zegt Charlotte. “Ik dacht dat hij een grapje maakte… blijkt niet zo te zijn! Dus met de komst van ons nieuwe busje in 2018 hoopte ik op een ring. En op 2 februari 2020 regelde Jake voor ons een ontmoeting met wat vrienden in Matlock (dacht ik).”

Charlotte in haar off the shoulder trouwjurk

“Maar op de heenreis berichtten ze dat ze pech hadden en te laat zouden zijn. Dus gingen we wandelen naar één van de bruggen van Matlock. Naar de plek waar we onze eerste foto samen hadden op onze eerste date in 2014.”

Charlotte in haar wed2b off the shoulder trouwjurk

"We namen nog een foto voordat Jake me op mijn voorhoofd kuste, zijn ogen vol tranen, en zich op één knie liet vallen, de mooiste verlovingsring tevoorschijn haalde en me ten huwelijk vroeg! Ik liet me op de grond vallen en huilde meteen mijn hart uit van geluk. Het was duidelijk een grote ja!"

“Toen we eenmaal waren gestopt met huilen, belden we onze vrienden. Ze kwamen ons tegemoet voor een feestelijk drankje, nu hun panne op magische wijze was verholpen!”

Charlotte loopt door het gangpad

Winkelen voor de jurk

Charlotte had een afspraak gemaakt bij een bruidsboetiek, maar besloot in plaats daarvan naar WED2B Stoke-on-Trent te gaan, omdat veel vrienden die hadden aanbevolen. “Mijn moeder en zus gingen met me mee en vanaf het moment dat we door de deur liepen, ging het moeiteloos,” zegt ze.

"We praatten gewoon over trouwplannen en de kledingstijlen die ik in gedachten had. Ik voelde me ontspannen en had echt zin om aan de slag te gaan!"

Charlotte en Jake herhalen hun huwelijksgeloften

De ware vinden

“Ik keek door de rails en probeerde alle jurken te vinden die ik online had gezien voordat ik naar de kleedkamer ging om er een paar te passen,” zegt Charlotte. “Ze waren allemaal absoluut prachtig, maar ik kreeg gewoon niet dat ‘de ware’ gevoel.”

Charlotte en Jake officieel man en vrouw

“De lieve winkelbediende vroeg of ze er een voor me kon uitzoeken om te proberen, waar ik meer dan blij mee was. Ze zocht Bruna voor me en, oh mijn hemel, het was gewoon een ultiem moment. Ik werd zo emotioneel toen ik erin stapte, laat staan toen mijn moeder en zus me zagen.”

"Het was 'The One'! Bruna omhelsde me op alle juiste plaatsen, met fijne off-the-shoulder bandjes en een prachtige sleep met zulke mooie details."

Er was geen droog oog in het huis en ik had me nog nooit zo mooi gevoeld.” (Probeer voor vergelijkbare stijlen Freda, Rion of Jac)

Charlotte en Jake met hun hond op de bruiloft

Een rustiek molenhuwelijk

Het stel boekte Haarlem Mill in Matlock voor hun rustieke molenbruiloft. “We hielden van de foto’s die we online hadden gezien,” zegt Charlotte. “Bij onze eerste bezichtiging leidde het team ons rond en gaf ons uitleg over de geschiedenis van de locatie, wat fascinerend was. Het hele pakket voldeed aan al onze eisen, het team was zo warm en aardig vanaf de eerste aanvraag en alles was zo gemakkelijk in vergelijking met andere locaties die we hadden bekeken. Ik weet nog dat ik met een knoop in mijn maag rondliep en het gevoel had dat dit de enige plek voor ons was.”

Groepsfoto voor het huwelijk van Charlotte en Jake.

“Toen Jake en ik alleen rondkeken, huilden we zelfs in de ceremoniezaal, toen we ons onze trouwdag voorstelden. We wisten dat het de locatie voor ons was en boekten het oorspronkelijk voor 29 augustus 2021, maar verschoven uiteindelijk naar 1 mei 2022, vanwege Covid.”

Charlotte met haar bruidsmeisjes

De grote dag

“Ik maakte me klaar op de locatie met mijn drie bruidsmeisjes en mijn moeder, terwijl Jake in een hotel verbleef met zijn getuige,” zegt Charlotte. “De voorspelling was dat het de hele dag zou regenen, wat natuurlijk een beetje teleurstellend was, maar tot onze vreugde werd het een prachtige dag, met de perfecte temperatuur en zonder regen! Voor de ceremonie kwam mijn vader en deed een first look, wat zo emotioneel was. Hij nam een foto met me voordat hij mijn arm pakte en me het gangpad afliep op ‘Turning Page’ van Sleeping at Last.”

Charlotte lacht met haar bruidsmeisjes

Jake huilde al voordat ik bij hem was en ik huilde ook de hele weg door het gangpad, het was zo overweldigend maar op de best mogelijke manier. De hele dag was zo ongelooflijk speciaal, maar we hebben allebei gezegd dat het uitwisselen van onze eigen geloften een ander niveau was. Op dat moment was het alsof er niemand anders in de kamer was. We hebben onze eigen geloften geschreven en we zijn zo blij dat we dat gedaan hebben."

Charlotte en Jake met hun schattige hond

Tijd om te vieren

“Na de ceremonie gingen Jake en ik naar de receptiebar en hadden een moment voor onszelf, wat zo onwerkelijk was,” zegt Charlotte. “Nadat we samen wat gedronken hadden, voegden we ons bij onze gasten voor wat groepsfoto’s en confetti-shots. Na de foto’s liepen we terug de zaal in, waar we werden begroet door onze hond Penny en heerlijke hapjes.”

Charlotte en Jake met hun hond Penny

Kaarsen, groen...

“We waren helemaal weg van de kaarsen en het groen voor onze rustieke molenbruiloft,” zegt Charlotte. “Haarlem is zo mooi dat we het gevoel hadden dat het niet te veel aangekleed hoefde te worden. We hebben ook geen weddingstylist geboekt, want we wilden het allebei heel graag zelf doen. Hollie, onze geweldige bloemist, heeft onze visie goed uitgewerkt en heeft in elke hoek van de locatie groen gestrooid.”

Penny op Charlotte en Jake's rustieke bruiloft

...en een vleugje cheesiness!

“Wat de avond betreft was het thema ‘lekker cheesy’, wat Jake perfect uitvoerde (naar onze mening) met behulp van asterabuizen, spiegelbollen en een handgemaakte DJ booth. Jake maakte de booth met MDF-hout en belachelijk veel IKEA-groen, maar het eindresultaat paste zo goed bij de rest van het decor en we waren er erg blij mee.”

Even knuffelen met Penny de hond

Saliegroen en rustieke bloemen

"Ik koos saliegroen voor de bruidsmeisjes met rustieke boeketten gevuld met groen, blushroze en witte bloemen," zegt Charlotte.

“Ze waren absoluut prachtig. Als tafelgunsten kochten we voor de grap voor elke gast een kraslot. Helaas waren er geen grote winnaars, maar iedereen leek ervan te genieten.”

Charlotte en Jake op hun rustieke bruiloft
“Onze taart bestond uit drie lagen met onze favoriete smaken: kersen Bakewell, chocolade Oreo en lemon drizzle. De bovenste laag van de taart waren wij in onze VW-camper met onze hond Penny. We konden niet geloven hoeveel het op ons leek!”
Charlotte en Jake's eerste kus als man en vrouw...

"Uiteindelijk kwam alles samen. Ik herinner me dat ik gewoon weggeblazen werd toen ik uit de ceremonie kwam en alles samen op één plek kon waarderen."

IJs was de perfecte toevoeging op deze rustieke bruiloft

De beste dingen...

“De hele dag was meer dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen,” zegt Charlotte. “Onze persoonlijke hoogtepunten waren zeker de speeches en hoe iedereen samenkwam en die grappige momenten met ons deelde. Het was een echt pinch me-moment! En dan de eerste dans, ik denk dat we de hele tijd gehuild hebben, maar het is een moment dat we nooit zullen vergeten.”

Charlotte en Jake's prachtige trouwfoto's

Mijn beste tips...

“Geniet van elk moment – zelfs van de stressvolle momenten,” zegt Charlotte. “Probeer zoveel mogelijk haar en make-up uit als nodig is om je perfect te voelen, het is jouw dag. Zorg ervoor dat je elk uur een paar minuten neemt om de dag in je op te nemen en met je man te praten. Neem tot slot een naald, draad en veiligheidsspelden mee. Voor het geval dat!”

Het aansnijden van de bruidstaart

Charlotte en Jake's Dream Team

Fotograaf: Ellie van EKR Pictures

Locatie: Haarlem Mill 

Trouwjurken: WED2B

Videograaf: Lou van Rather Lovely Films

Bloemist:  Hollie Fox Bloemen  

Haar: Haar en make-up door Saskia

Make-up: Helena Shakespeare 

Kostuums: Meester Debonair

Het aansnijden van de bruidstaart Charlotte en Jake's eerste dans

Als u wilt dat wij uw grote dag, zoals deze rustieke molenbruiloft, in de schijnwerpers zetten, klik dan hier om uw verhaal en foto’s met ons te delen en wij nemen contact met u op. Je dichtstbijzijnde WED2B is dichterbij dan je denkt, klik hier voor meer informatie over WED2B’s bruidswinkels.