Bruid en bruidegom staan buiten met bruidsfeestje

Annie en George ontmoetten elkaar voor het eerst op de bruiloft van Annie’s neef. “George hielp toen met de bar,” zegt Annie. “We spraken elkaar een beetje, maar er kwam niet echt iets uit. Een jaar later waren we allebei in dezelfde week in Center Parcs. Van daaruit ging het verder. Voor ons eerste afspraakje gingen we naar Trent Lock, een prachtig restaurant aan een mooi kanaal, en hij gaf me een beloftering.”

Bruid in trouwjurk maakt zich klaar

Een verrassingsaanzoek

Het paar verloofde zich op 19 december 2020. “We gingen met mijn familie naar het prachtige Bradgate Park en liepen een enorme heuvel op om boven te komen,” zegt Annie. “Op de top lag een picknickkleed met een mand vol lekkers, plus kaarsen en sprookjesverlichting die een pad maakten naar een bord met de tekst ‘Wil je met me trouwen?’. Ik draaide me om en George zat op één knie. Zodra ik ja had gezegd, sprong zijn familie achter een rots vandaan en verraste ons. Het was heerlijk om dat kostbare moment met beide families door te brengen. Hij had ook video’s van naaste familie en vrienden, die we lang niet hadden gezien, om ons te feliciteren. Later hadden we thuis een feestje met de familie, met ballonnen, spandoeken en sterretjes. Het was zo’n mooie dag, ik had me geen betere herinnering kunnen wensen.”

Bruid met bruidsmeisjes en familie

Bruidswinkels Derby

“Veel vriendinnen hadden me verteld over WED2B bruidswinkels Derby,” zegt Annie.

"Ze vonden het allemaal een geweldige ervaring. Mijn bruidsploeg en ik gingen naar de winkel in Derby en we werden begroet door zulk aardig personeel. Ik was erg nerveus, maar het personeel stelde me uiterst kalm en op mijn gemak. Door Covid was de ervaring iets anders. Desondanks deed het personeel zijn best om het normaal te laten voelen en ze waren allemaal zo geweldig."

Binnen trouwlocatie in Dodmoor House

Het vinden van 'The One'

Annie koos voor de Lennox jurk van Viva Bride. “Ik had online verschillende jurken gezien die ik echt mooi vond,” zegt ze. “Alle jurken die ik mooi vond waren in de winkel en beschikbaar om te passen in mijn maat, wat ik geweldig vond. Ik paste Lennox als tweede en was er helemaal verliefd op. Ik voelde me er zo speciaal in en maakte me geen zorgen over hoe mijn lichaam eruit zou zien. Het was flatterend omdat het me omhelsde in de taille, niet aan mijn buik plakte en mijn borst goed liet zien. Ik hou van de kanten details en de lichte glans, maar vooral van de pasvorm en de kleur. Ik voelde me er een prinses in. Ik heb ook kanten bandjes toegevoegd en een sluier en haarklem gekocht.” (Voor vergelijkbare stijlen probeer Jorja,  Adie, Ariella)

De bruid wordt door haar vader naar het altaar geleid.

Een rustieke locatie

Het paar trouwde op 22 juni 2021 in Dodmoor House in Northampton. “De tweelingbroer van mijn man en zijn vrouw zijn daar het jaar ervoor getrouwd,” zegt Annie. “Het is prachtig en zodra we op bezoek gingen, werden we er weer helemaal verliefd op. Vanwege Covid vroegen veel locaties hetzelfde maar voor minder gasten, maar Dodmoor House kon onze 30 gasten herbergen en gaf ons ook de flexibiliteit om er meer bij te doen als dat nodig was. Het terrein is prachtig en het leverde prachtige foto’s op. Het belangrijkste was het personeel, dat de hele dag zo behulpzaam en vriendelijk was.”

Bruid en bruidegom die handen vasthouden tijdens ceremonie glimlachen

De grote dag

“Mijn familie maakte de receptiezaal de avond ervoor klaar, terwijl mijn beste vriendin en ik in een hotel in Northampton verbleven, zodat het een verrassing zou zijn,” zegt Annie. “We gingen ‘s ochtends naar Dodmoor House om ons klaar te maken in de bruidssuite met mijn vier bruidsmeisjes (twee van mijn zussen, mijn schoonzus en mijn beste vriendin) en mijn moeder en schoonmoeder.”

Bruid en bruidegom tekenen register glimlachend. De gast van het hondenhuwelijk die vlinderdas en kostuum draagt

“Ik liep met mijn vader door het gangpad en verraste hem door te kiezen voor ‘Can’t Help Falling in Love’, de versie van Kina Grannis, omdat hij daar helemaal weg van is,” zegt Annie. “Daarna sprak ik mijn geloften uit met mijn prachtige man, waar ik best zenuwachtig voor was. Daarna vloeide de prosecco en maakten we veel foto’s op het grasveld voordat we naar de receptie gingen. Het was heerlijk om een kleiner aantal gasten te hebben, want we werden omringd door al onze naaste familie en vrienden.”

Bruid en bruidegom poseren voor een foto en glimlachen naar elkaar

Een mooie receptie in het dorpshuis

Na de ceremonie in Dodmoor House ging iedereen naar het dorpshuis in Farthingstone. “Farthingstone is een heel oud Engels stadje met veel stenen huizen (het lijkt wel uit de film The Holiday). Mijn familie en de familie van mijn man waren de avond ervoor in de hal geweest om deze in te richten. Ze hebben het helemaal omgetoverd.”

Bruid en bruidegom stonden samen en hielden elkaars handen glimlachend vast.

“Na prachtige foto’s in dit park gingen we terug naar het dorpshuis en maakten mijn man en ik onze entree op ‘This Will Be (an Everlasting Love)’ van Natalie Cole,” zegt Annie.

Bruid en bruidegom houden elkaars handen vast en lopen weg, kussen buiten de schuur.

“We hadden een BBQ en veel Prosecco en zomerse punches. De meeste mensen kenden elkaar, want het waren vooral naaste familie en vrienden, wat de sfeer echt ten goede kwam. Het weer was ook prachtig, en het was zo fijn om na alles met Covid samen te zijn. Onze eerste dans was op Ed Sheeran en daarna werd de muziek harder gezet zodat al onze gasten konden dansen. Daarna gingen we terug naar Dodmoor House naar de bruidssuite.”

Farthingstone dorpshuis

De persoonlijke aanpak

“Vanaf het begin wilden we onze bruiloft heel persoonlijk maken,” zegt Annie. “We hebben alle bruidsjonkers hippe flesjes gegeven met hun naam erop. Het bruidsgezelschap (inclusief de moeders) kreeg gepersonaliseerde kamerjurken, fluiten en veel kleine cadeautjes. Op de ochtend van de bruiloft liet ik mijn zwager mijn man wat benodigdheden voor de dag geven, plus wat cadeautjes die hij al een tijdje wilde hebben. Voor de versiering hadden we veel foto’s van al onze favoriete herinneringen met onze favoriete mensen.”

Welkomstbord versierd met gebladerte. 2-laags naakte taart versierd met rozen.

“Ons gastenboek was een Jenga-toren,” zegt Annie. “We hadden ook een doos waarin de gasten tips voor het huwelijk konden schrijven. Het dorpshuis was helemaal gepersonaliseerd. Mijn vader hing voile en jute op en richtte de zaal helemaal in, zodat het voelde als een bruiloft. Onze taart was heerlijk en had een rustieke uitstraling met de blootgelegde botercrème en een topper met onze namen erop.”

Foto's van de bruid en bruidegom door de jaren heen geregen op een bord.

“Al met al probeerden we alles zo persoonlijk mogelijk te maken,” zegt Annie. “We maakten twee trouwborden als versiering, het tafelzitbord, gepersonaliseerde hangers voor de bruidsmeisjes, de naamplaatsingskaartjes en nog een paar andere onderdelen. Aanvankelijk wilden we op de kosten besparen, maar achteraf ben ik zo blij dat we zoveel moeite hebben gedaan om dingen zelf te maken. Het betekende zoveel meer en de mensen namen deze stukjes mee als aandenken aan de bruiloft.”

Het aansnijden van de bruidstaart

De meest memorabele momenten...

“Een paar onderdelen steken er echt uit,” zegt Annie. “De eerste was toen mijn bruidsploeg zich klaarmaakte. We vonden het geweldig om met alle muziek aan rond te dansen en een echte meisjestijd te hebben. De tweede was waarschijnlijk het gezicht van mijn vader toen hij het liedje hoorde dat ik had gekozen om naar het altaar te lopen. We hadden hem de hele tijd verteld dat het een ander liedje was, dus hij kreeg nogal tranen in zijn ogen. Het mooiste was zeker dat ik door het gangpad liep en George’s gezicht zag. Toen ik hem zag, voelde ik me weer rustig en was ik niet zenuwachtig om de geloften uit te spreken. Ik wist gewoon dat dit was wat ik wilde. Ik voelde me de hele dag zo gelukkig en alles werkte perfect voor ons. Het weer was geweldig, onze gasten waren de beste en we hadden allemaal gewoon plezier.”

Bruid en bruidegom hebben eerste dans in dorpshuis omringd door gasten

Mijn beste tips...

“Maak een gedetailleerd schema met alle tijden waarop dingen gebeuren en waar mensen moeten zijn,” zegt Annie.

"Zorg dat zoveel mogelijk mensen helpen. Zet ook op het schema welke taken je bruiloftsfeest heeft, zoals drankjes uitdelen of de punchkommen gevuld houden. Ik gaf de bodes de taak om de borden op te ruimen nadat iedereen had gegeten en ik vond dat dat echt hielp om de dag soepel te laten verlopen zonder weddingplanner. Gelukkig waren de bruidsjonkers en bruidegoms heel bereid om te helpen. Ik denk dat George en ik, omdat we zoveel mensen hadden die hielpen, aan niets hoefden te denken op de dag zelf, we konden gewoon genieten."

Annie's Dream Team

Plaats van de ceremonie: Dodmoor House
Locatie receptie: Farthingstone Village Hall
Bruidswinkels : WED2B
Traiteur: Brads Banketten

Als u uw grote dag als een van onze echte bruiloften wilt opnemen, klik dan hier om uw verhaal en foto’s met ons te delen en wij nemen contact met u op. Of klik hier voor meer details over WED2B’s bruidswinkels.