Privacybeleid

Inleiding

Wed2B Limited, onderdeel van de PRG Group, ("wij", "ons" of "onze") respecteert uw privacy en wij zijn toegewijd aan het beschermen van uw persoonlijke gegevens. Deze privacyverklaring vertelt u hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan wanneer u onze website bezoekt (ongeacht waarvandaan u die bezoekt) en informeert u over uw rechten inzake gegevensbescherming en hoe de wet u beschermt.

Gelieve ook de verklarende woordenlijst te gebruiken om de betekenis te begrijpen van sommige termen die in dit Privacybeleid worden gebruikt.

1. Belangrijke informatie en wie wij zijn

Doel van deze privacyverklaring

Deze privacyverklaring is bedoeld om u te informeren over hoe wij uw persoonsgegevens verzamelen en verwerken via uw gebruik van deze website, met inbegrip van de gegevens die u via deze website verstrekt wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief.

Het is belangrijk dat u deze privacyverklaring leest, samen met alle andere mededelingen over privacy of eerlijke verwerking die wij verstrekken bij specifieke gelegenheden waarbij wij persoonsgegevens over u verzamelen of verwerken, zodat u volledig op de hoogte bent van hoe en waarom wij uw gegevens gebruiken. Deze privacyverklaring is een aanvulling op de andere kennisgevingen en is niet bedoeld om deze te vervangen.

Controller - wie we zijn

De gegevensbeheerder van onze website (www.wed2b.com) is Wed2B Ltd, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 6 Precedent Drive, Rooksley, Milton Keynes MK13 8PE. Wij hebben een functionaris voor gegevensbescherming aangesteld die verantwoordelijk is voor het toezicht op vragen in verband met deze privacyverklaring. Als u vragen hebt over deze privacyverklaring, met inbegrip van verzoeken om uw wettelijke rechten uit te oefenen, kunt u contact met ons opnemen via klantenservice@wed2b.com of schrijven naar The Data Protection Officer, 6 Precedent Drive, Rooksley, Milton Keynes, MK13 8PE.

U hebt het recht om te allen tijde een klacht in te dienen bij de Information Commissioner's Office (ICO), de Britse toezichthouder voor gegevensbescherming (www.ico.org.uk). Wij zouden het echter op prijs stellen uw bezorgdheid te kunnen wegnemen voordat u contact opneemt met de ICO, dus neemt u eerst contact met ons op.

Wijzigingen in de mededeling over gegevensbescherming en uw verplichting om ons van wijzigingen op de hoogte te brengen

Deze versie is voor het laatst bijgewerkt op 9 maart 2021. Het is belangrijk dat de persoonlijke informatie die wij over u bewaren, nauwkeurig en actueel is. Laat het ons weten als uw persoonlijke gegevens veranderen tijdens uw relatie met ons

Links van derden

Deze website kan links bevatten naar websites, plug-ins en applicaties van derden. Wanneer u op deze links klikt of deze verbindingen inschakelt, kunnen derden informatie over u verzamelen of delen. Wij hebben geen controle over deze websites van derden en zijn niet verantwoordelijk voor hun privacyverklaringen. Wanneer u onze website verlaat, raden wij u aan de privacyverklaringen te lezen van elke website die u bezoekt.

2. De gegevens die wij over u verzamelen

Persoonlijke gegevens, of informatie, betekent alle informatie over een persoon van waaruit die persoon kan worden geïdentificeerd.

Wij kunnen verschillende soorten persoonlijke informatie over u verzamelen, gebruiken, opslaan en overdragen, die wij hieronder hebben samengevat:
Identiteitsgegevens omvatten voor- en achternaam.
De contactgegevens omvatten het leveringsadres, e-mailadres en telefoonnummers.
Financiële gegevens omvatten bankrekening- en betaalkaartgegevens.
Technische gegevens omvatten Internet Protocol (IP)-adres, browsertype en -versie, tijdzone-instelling en locatie, browser plug-in types en versies, besturingssysteem en platform, en andere technologieën op de apparaten die u gebruikt om toegang te krijgen tot deze Site.
Transactiegegevens omvatten details van betalingen aan en van u en andere details van producten en diensten die u bij ons hebt gekocht.
Gebruiksgegevens omvatten informatie over hoe u onze website, producten en diensten gebruikt.
Marketing- en communicatiegegevens omvatten uw voorkeuren voor het ontvangen van marketing van ons en onze derde partijen en uw communicatievoorkeuren.

Wij verzamelen en gebruiken ook geaggregeerde gegevens, zoals statistische of demografische gegevens, voor interne doeleinden.

Wij verzamelen geen speciale categorieën persoonsgegevens over u (dit omvat informatie over uw ras of etniciteit, religieuze of filosofische overtuigingen, seksleven, seksuele geaardheid, politieke opvattingen, vakbondslidmaatschap, informatie over uw gezondheid en genetische en biometrische gegevens). Wij verzamelen ook geen informatie over strafrechtelijke veroordelingen en strafbare feiten.

Indien u geen persoonlijke informatie verstrekt

Indien wij wettelijk of op grond van een overeenkomst met u verplicht zijn persoonsgegevens te verzamelen en u deze gegevens niet verstrekt wanneer ons daarom wordt verzocht, kunnen wij de overeenkomst die wij met u hebben of trachten te sluiten, mogelijk niet uitvoeren (bijvoorbeeld om u een antwoord op een vraag te geven). In dat geval kan het zijn dat wij een dienst die u bij ons hebt, moeten annuleren, maar wij zullen u op dat moment laten weten of dat het geval is.

3. Hoe wordt uw persoonlijke informatie verzameld?

Wij gebruiken verschillende methoden om informatie van en over u te verzamelen, onder meer via:

Directe interacties. U kunt ons uw identiteitsgegevens, contactinformatie en financiële informatie verstrekken door formulieren in te vullen of met ons te corresponderen per telefoon, e-mail, post, fax, in onze plaatselijke winkels, of anderszins. Dit omvat persoonlijke informatie die u verstrekt wanneer u:
• onze producten of diensten aan te vragen;
• Voer uw gegevens in de winkel in;
• doe een verzoek;
• deel te nemen aan een wedstrijd, promotie of enquête; of
• onze nieuwsbrief naar u te laten sturen.

Geautomatiseerde technologieën of interacties.

Wanneer u onze website bezoekt, kunnen wij automatisch technische gegevens verzamelen over uw apparaten, surfacties en -patronen. Wij verzamelen deze persoonsgegevens met behulp van cookies en andere soortgelijke technologieën. Lees on cookie-beleid meer details.

4. Hoe wij uw persoonlijke informatie gebruiken

Wij zullen uw persoonsgegevens alleen gebruiken wanneer de wet ons dat toestaat. In de meeste gevallen zullen wij uw persoonsgegevens in de volgende omstandigheden gebruiken:


• indien wij het contract dat wij met u willen sluiten of hebben gesloten, moeten nakomen;
• wanneer dit noodzakelijk is voor onze legitieme belangen (of die van een derde partij) en uw belangen en fundamentele rechten niet zwaarder wegen dan deze belangen; en
• indien wij moeten voldoen aan een wettelijke of officiële verplichting.

In het algemeen vertrouwen wij niet op toestemming als rechtsgrondslag voor de verwerking van uw persoonsgegevens, behalve in verband met de verzending van direct-marketingberichten van derden aan u per e-mail of SMS. U hebt het recht om uw toestemming voor marketing op elk moment in te trekken door contact metons op te nemen.

Doeleinden waarvoor wij uw persoonsgegevens zullen gebruiken

Hieronder volgt een beschrijving in tabelvorm van alle manieren waarop wij van plan zijn uw persoonsgegevens te gebruiken en de rechtsgrondslag waarop wij dat doen. In voorkomend geval hebben wij ook onze rechtmatige belangen aangegeven.

Wij wijzen u erop dat wij uw persoonsgegevens voor meer dan één rechtsgrond kunnen verwerken, afhankelijk van het specifieke doel waarvoor wij uw gegevens gebruiken. Neem contact met ons op indien u nadere gegevens wenst over de specifieke rechtsgrond waarop wij ons beroepen om uw persoonsgegevens te verwerken, indien in onderstaande tabel meer dan één grond wordt genoemd.

Doel / Activiteit Soort gegevens Rechtmatige grondslag voor de verwerking, met inbegrip van de grondslag van het rechtmatige belang
Om uw bestelling te verwerken en te leveren, met inbegrip van het beheer van betalingen. (a) Identiteit
(b) Neem contact op met
(c) Financiën
(d) Marketing en communicatie
(e) Verrichting
(a) Nakoming van een contract met u.
(b) Noodzakelijk voor onze legitieme belangen.
Om onze relatie met u te beheren, wat inhoudt:
(a) Kennisgeving van wijzigingen in onze voorwaarden of ons privacybeleid.
(b) U te vragen een beoordeling achter te laten of deel te nemen aan een enquête.
(a) Identiteit
(b) Neem contact op met
(c) Marketing en communicatie
(a) de uitvoering van een contract met u.
(b) Noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting.
(c) Noodzakelijk voor onze legitieme belangen (om onze administratie bij te houden en om te bestuderen hoe klanten onze producten/diensten gebruiken).
Om u in staat te stellen deel te nemen aan een sweepstakes, prijsvraag of enquête. (a) Identiteit
(b) Neem contact op met
(c) Gebruik
(d) Marketing en communicatie
(a) de uitvoering van een contract met u.
(b) Noodzakelijk voor onze legitieme belangen (om te bestuderen hoe klanten onze producten/diensten gebruiken om ze te ontwikkelen en ons bedrijf te laten groeien).
Om te reageren op uw vraag ngediend op de Website, per telefoon, e-mail, post of anderszins. (a) Identiteit
(b) Neem contact op met
(a) Nakoming van een contract met u.
(b) Noodzakelijk voor onze legitieme belangen (indien u contact met ons heeft opgenomen alvorens een contractuele relatie met ons aan te gaan).
Om ons bedrijf en deze website te beheren en te beschermen (met inbegrip van probleemoplossing, gegevensanalyse, testen, systeemonderhoud, ondersteuning, rapportage en hosting van gegevens). (a) Identiteit
(b) Neem contact op met
(c) Technisch
(a) Noodzakelijk voor onze legitieme belangen (voor de werking van ons bedrijf, het verlenen van administratieve en IT-diensten, netwerkbeveiliging, om fraude te voorkomen en in verband met een reorganisatie of herstructurering van de groep).
(b) Noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting.
Om gegevensanalyses te gebruiken om onze website, producten/diensten, marketing, klantenrelaties en ervaringen te verbeteren. (a) Technisch
(b) Marketing en communicatie
Noodzakelijk voor onze legitieme belangen (om klanttypes voor onze producten en diensten te definiëren, om onze website actueel en relevant te houden, om onze activiteiten te ontwikkelen en om onze marketingstrategie te bepalen).
Om u suggesties en aanbevelingen voor te stellen over diensten die voor jou van belang kunnen zijn. (a) Identiteit
(b) Neem contact op me
(c) Technisch
(d) Marketing en communicatie
Noodzakelijk voor onze legitieme belangen (om onze producten/diensten te ontwikkelen en ons bedrijf te laten groeien) die, indien u een individu bent, het vertrouwen op het "soft opt-in"-principe omvatten (zoals gedefinieerd in Verordening 22 van de verordeningen inzake privacy en elektronische communicatie (EG-richtlijn) van 2003).

Marketing

Wij streven ernaar u keuzes te geven over hoe wij bepaalde persoonsgegevens gebruiken, met name in verband met marketing en reclame. Wij kunnen uw identiteits-, contact-, technische en marketing- of communicatiegegevens gebruiken om ons een beeld te vormen van wat wij denken dat u wilt of nodig hebt of wat voor u interessant kan zijn. Zo beslissen wij welke diensten en aanbiedingen voor u relevant kunnen zijn (wij noemen dit marketing).

U ontvangt marketingberichten van ons als u ons om informatie hebt gevraagd en tenzij u hebt aangegeven dat u deze marketingberichten niet wilt ontvangen. U kunt ons of derden op elk moment vragen om te stoppen met u marketingcommunicatie te sturen door contact met ons op te nemen.

Wij kunnen uw informatie ook gebruiken om anonieme gegevens te creëren (waarbij u niet kunt worden geïdentificeerd) voor marktprofilering, die door ons kunnen worden gebruikt en gedeeld met andere bedrijven van de PRG Group of met derden.

Wij zullen uw informatie niet met derden delen zodat zij u direct marketing kunnen sturen, tenzij u daarvoor uw toestemming hebt gegeven. Dergelijke derden hebben hun eigen beleid met betrekking tot de manier waarop uw informatie kan worden gebruikt.

Om u bepaalde diensten te kunnen verlenen, kan het nodig zijn dat wij uw persoonsgegevens delen met sommige van onze dienstverlenende partners. Hiertoe behoren IT-, leverings- en marketingdienstverleners, alsmede aanbieders van analyses en zoekmachines die ons helpen onze website en klantenservice te verbeteren en te optimaliseren.

Cookies

U kunt uw browser zo instellen dat alle of sommige browsercookies worden geweigerd of dat u wordt gewaarschuwd wanneer websites cookies instellen of openen. Als u cookies uitschakelt of weigert, is het mogelijk dat sommige delen van deze website niet langer toegankelijk zijn of niet naar behoren werken. Voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken, klikt u hier.

verandering van doel

Wij zullen uw persoonsgegevens alleen gebruiken voor de doeleinden waarvoor wij ze hebben verzameld, tenzij wij redelijkerwijs van mening zijn dat wij ze voor een ander doel moeten gebruiken en die reden verenigbaar is met het oorspronkelijke doel. Indien u uitleg wenst over hoe de verwerking voor het nieuwe doel verenigbaar is met het oorspronkelijke doel, kunt u contact met ons opnemen.

5. Openbaarmaking van uw persoonlijke gegeven

Het is mogelijk dat wij uw persoonsgegevens aan onderstaande partijen moeten verstrekken voor de doeleinden die in de tabel in punt 4 hierboven zijn vermeld:

• Externe derden zoals beschreven in het glossarium.

• derden aan wie wij delen van onze activiteiten of activa willen verkopen, overdragen of fuseren. Een andere mogelijkheid is dat wij andere ondernemingen overnemen of met hen fuseren. Indien er een verandering in ons bedrijf plaatsvindt, kunnen de nieuwe eigenaars uw persoonlijke informatie op dezelfde manier gebruiken als uiteengezet in dit Privacybeleid.

Wij eisen van alle derden dat zij de veiligheid van uw persoonsgegevens respecteren en deze in overeenstemming met de wet behandelen. Wij staan niet toe dat onze externe dienstverleners uw persoonsgegevens voor hun eigen doeleinden gebruiken en staan hun alleen toe uw persoonsgegevens voor welbepaalde doeleinden en in overeenstemming met onze instructies te verwerken.

6. Internationale bankoverschrijvingen

Wij geven uw persoonsgegevens niet door buiten de Europese Economische Ruimte (EER).

7. Gegevensbeveiliging

Wij hebben redelijke voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat uw persoonlijke informatie per ongeluk verloren gaat, gebruikt wordt of op ongeoorloofde wijze wordt geopend, gewijzigd of bekendgemaakt. Bovendien beperken wij de toegang tot uw persoonlijke informatie tot die werknemers, agenten, contractanten en andere derden die een zakelijke noodzaak hebben om van die informatie op de hoogte te zijn. Zij verwerken uw persoonsgegevens uitsluitend in opdracht van ons en zijn onderworpen aan een geheimhoudingsplicht. Wij beschikken over procedures om vermoedelijke inbreuken in verband met persoonsgegevens aan te pakken en zullen u en alle relevante toezichthoudende autoriteiten in kennis stellen van een inbreuk wanneer wij daartoe wettelijk verplicht zijn.

8. Bewaring van gegevens

Wij zullen uw persoonsgegevens niet langer bewaren dan nodig is om de doeleinden waarvoor wij ze hebben verzameld te verwezenlijken, met inbegrip van de naleving van wettelijke, boekhoudkundige of rapportageverplichtingen.

Om de geschikte bewaartermijn voor persoonsgegevens te bepalen, houden wij rekening met de hoeveelheid, de aard en de gevoeligheid van de persoonsgegevens, het potentiële risico van schade door ongeoorloofd gebruik of ongeoorloofde bekendmaking van uw persoonsgegevens, de doeleinden waarvoor wij uw persoonsgegevens verwerken en de vraag of wij die doeleinden met andere middelen kunnen bereiken, en de toepasselijke wettelijke voorschriften.

Details over de bewaartermijnen voor de verschillende aspecten van uw persoonsgegevens zijn te vinden in ons bewaarbeleid, dat u kunt opvragen door contact met ons op te nemen..

9. Uw wettelijke rechten

In bepaalde omstandigheden heeft u rechten inzake gegevensbescherming met betrekking tot uw persoonsgegevens. Klik op de links hieronder voor meer informatie over deze rechten:

• Toegang tot uw persoonsgegevens te vragen.

• Verzoek om correctie van uw persoonsgegevens.

• de verwijdering van uw persoonsgegevens te eisen.

• bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens.

• te verzoeken om beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens.

• Verzoek om de overdracht van uw persoonsgegevens.

• Recht om toestemming in te trekken.

Indien u een van de bovenstaande rechten wenst uit te oefenen, kunt u contact met ons opnemen.

U hoeft geen vergoeding te betalen voor de toegang tot uw persoonsgegevens (of de uitoefening van een van de andere rechten). Wij kunnen echter een redelijke vergoeding vragen als uw verzoek duidelijk ongegrond, repetitief of buitensporig is. In deze omstandigheden kunnen wij ook weigeren aan uw verzoek te voldoen.

Wat we van u kunnen gebruiken

Het is mogelijk dat wij u om bepaalde informatie moeten vragen om uw identiteit te bevestigen en om uw recht op toegang tot uw persoonsgegevens (of de uitoefening van uw andere rechten) te waarborgen. Dit is een veiligheidsmaatregel om ervoor te zorgen dat persoonsgegevens niet worden meegedeeld aan een persoon die niet het recht heeft ze te ontvangen. Wij kunnen ook contact met u opnemen om nadere informatie te vragen in verband met uw verzoek, zodat wij sneller kunnen reageren.

Wij streven ernaar alle legitieme verzoeken binnen een maand te beantwoorden. Soms kan het langer dan een maand duren als uw verzoek bijzonder ingewikkeld is of u een aantal verzoeken hebt ingediend. In dat geval zullen wij u op de hoogte brengen en houden.

10. Woordenlijst

RECHTSGRONDSLAG

Onder legitiem belang verstaan wij het belang van ons bedrijf bij het uitvoeren en beheren van onze activiteiten, zodat wij u de beste dienst/het beste product en de beste en veiligste ervaring kunnen bieden. Wij zullen ervoor zorgen dat wij alle mogelijke gevolgen voor u (zowel positieve als negatieve) en uw rechten in overweging nemen en afwegen alvorens uw persoonsgegevens te verwerken voor onze rechtmatige belangen. Wij zullen uw persoonsgegevens niet gebruiken voor activiteiten waarvan de gevolgen voor u zwaarder wegen dan onze belangen (tenzij wij uw toestemming hebben of anderszins bij wet verplicht of toegestaan zijn om dit te doen). Voor meer informatie over hoe wij onze legitieme belangen afwegen tegen de mogelijke gevolgen voor u in verband met bepaalde activiteiten, kunt u contact met ons opnemen.

Uitvoering van een overeenkomst betekent dat uw gegevens worden verwerkt indien dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst waarbij u partij bent, of voor de uitvoering van maatregelen op uw verzoek voorafgaand aan de sluiting van een dergelijke overeenkomst.

Naleving van een wettelijke of reglementaire verplichting betekent dat wij uw persoonsgegevens verwerken indien dit noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke of reglementaire verplichting waaraan wij onderworpen zijn.

DERDE PARTIJEN

Externe derden

• Officieren van justitie , regelgevende instanties en andere in het VK gevestigde autoriteiten die in bepaalde omstandigheden kennisgeving van verwerkingsactiviteiten verlangen.

UW WETTELIJKE RECHTEN

Je hebt er recht op:

toegang te vragen tot uw persoonsgegevens (algemeen bekend als een "verzoek om toegang tot gegevens"). Zo kunt u een kopie krijgen van de persoonsgegevens die wij over u bewaren en nagaan of wij deze rechtmatig verwerken.

te verzoeken om correctie van de persoonsgegevens die wij over u bewaren. Zo kunt u onvolledige of onnauwkeurige gegevens die wij over u hebben, laten corrigeren, hoewel wij mogelijk de juistheid moeten controleren van nieuwe gegevens die u ons verstrekt.

Verzoek om verwijdering van uw persoonsgegevens. Zo kunt u ons vragen om persoonsgegevens te wissen of te verwijderen wanneer er voor ons geen goede reden is om ze te blijven verwerken. U hebt ook het recht ons te vragen uw persoonsgegevens te wissen of te verwijderen indien u met succes gebruik hebt gemaakt van uw recht om bezwaar te maken tegen verwerking (zie hieronder), indien wij uw gegevens mogelijk onrechtmatig hebben verwerkt of indien wij uw persoonsgegevens moeten wissen om te voldoen aan de plaatselijke wetgeving. Wij wijzen u er echter op dat wij om bepaalde juridische redenen niet altijd kunnen voldoen aan uw verzoek om gegevens te laten wissen; u wordt hiervan in kennis gesteld op het moment van uw verzoek.

Bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens wanneer wij ons beroepen op een rechtmatig belang (of dat van een derde) en er iets in uw specifieke situatie is waardoor u bezwaar maakt tegen de verwerking op die grond omdat u vindt dat uw fundamentele rechten en vrijheden worden aangetast. U hebt ook het recht om bezwaar te maken wanneer wij uw persoonsgegevens verwerken voor direct-marketingdoeleinden. In sommige gevallen kunnen wij aantonen dat wij dwingende legitieme gronden hebben om uw gegevens te verwerken die zwaarder wegen dan uw rechten en vrijheden.

Verzoek om beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens. Zo kunt u ons vragen de verwerking van uw persoonsgegevens op te schorten in de volgende scenario's: (a) indien u wilt dat wij de juistheid van de gegevens vaststellen; (b) indien ons gebruik van de gegevens onwettig is, maar u niet wilt dat wij de gegevens wissen; (c) indien wij de gegevens moeten bewaren, ook al hebben wij ze niet langer nodig, omdat u ze nodig hebt om rechtsvorderingen in te stellen, uit te oefenen of te verdedigen; of (d) indien u bezwaar hebt gemaakt tegen ons gebruik van uw gegevens, maar wij moeten nagaan of wij dwingende legitieme gronden hebben om dit te doen.

om de overdracht van uw persoonsgegevens aan u of aan een derde te verzoeken. Wij zullen u of een derde partij van uw keuze uw persoonsgegevens verstrekken in een gestructureerd, algemeen gebruikt en machineleesbaar formaat. Dit recht is alleen van toepassing op geautomatiseerde gegevens waarvoor u oorspronkelijk toestemming hebt gegeven, of wanneer wij de gegevens hebben gebruikt om een overeenkomst met u uit te voeren.

uw toestemming te allen tijde in te trekken indien wij ons op toestemming baseren om uw persoonsgegevens te verwerken. Dit doet echter niets af aan de rechtmatigheid van de verwerking die plaatsvond voordat u uw toestemming introk. Als u uw toestemming intrekt, kunnen wij u bepaalde producten of diensten mogelijk niet meer aanbieden. Wij zullen u hiervan op de hoogte stellen wanneer u uw toestemming intrekt.