Bruid en bruidegom lopen door het gangpad.

Lorraine en Iain ontmoetten elkaar toen ze hem een lift naar huis gaf na zijn 21e busreis. "We ontmoetten elkaar kort daarna weer... en keken nooit meer om!" zegt ze.

Glanzende schoenen van de bruid, boeket van zonnebloemen en trouwkaart.

Iain deed een aanzoek op kerstavond in 2018. "Hij had mijn ring ingepakt en vermomd in kerstpapier en een cadeauzakje," zegt Lorraine. "Ik dacht dat ik een vroeg kerstcadeau opende, en een heel speciale was het ook! Hij had de ring zelf uitgezocht en hij had de perfecte maat. Ik was helemaal in shock. We waren al negen jaar samen, dus ik wist niet zeker of het ooit zou gebeuren!"

Bruid wordt dichtgeknoopt in jurk. Bruid houdt boeket zonnebloemen vast.

Bruidswinkels Edinburgh

Lorraine vond haar droomjurk bij WED2B's bruidswinkels Edinburgh. "Mijn moeder, mijn zus, mijn neef en mijn aanstaande schoonzus stonden allemaal aan mijn zijde", zegt Lorraine. "Het was een jurk die ik online had gezien en een van de eerste drie die ik uitzocht. Ik wist meteen toen ik hem aantrok dat het 'The One' was. Er waren veel tranen!"

Bruid en vader lopen door het gangpad.

"Bijna precies twee jaar later mocht ik mijn prachtige Tanya jurk dragen. Ik wilde iets elegants, sprankelends en met rugdetail. Deze jurk was precies wat ik zocht. Esther in de winkel zorgde zo goed voor ons, het was zo'n emotionele en surrealistische ervaring. Mijn haaraccessoire en sluier waren ook van WED2B. Esther zocht ze uit en ze waren precies wat ik zocht." (Probeer voor vergelijkbare stijlen Fraser, Brixton of Laurette)"

Bruidegom plaatst trouwring om de vinger van de bruid.

Een huwelijk op een eiland

Het stel trouwde op 10 juli 2021 op Stronsay, het eilandje waar Lorraine opgroeide. "Ondanks dat we onze oorspronkelijke datum in 2020 moesten uitstellen vanwege Covid, hadden we de meest geweldige dag", zegt ze. "We waren omringd door onze beste vrienden en familie en het was heel bijzonder."

Bruid en bruidegom net getrouwd lopen lachend door het gangpad.

De grote dag

"We maakten ons klaar in het huis van mijn familie, waar ik ben opgegroeid, omringd door alle kleintjes," zegt Lorraine. "Mijn nicht maakte een fantastisch ontbijt voor ons allemaal. Daarna reed mijn vader me in een tractor naar de kerk! Toen hij me naar het altaar begeleidde, weet ik niet wie van ons het meest nerveus was! Het was een prachtige dag, droog en niet te winderig of te fel. We lieten onze foto's nemen in een prachtige tuin op het eiland en gingen daarna naar het buurthuis voor onze receptie."

Familie van bruid en bruidegom samen op de foto.

Dierbare herinneringen

Het paar verwerkte een paar thema's in hun trouwdag. "Helaas konden we onze herinneringen niet delen met een aantal naaste familieleden die niet meer bij ons zijn," zegt Lorraine. "Mijn oma hield van kruissteken en mijn opa deed aan tapisserie. Daarom wilde ik borduurringen in onze decoraties, om me aan hen te herinneren. De zus van Iain borduurde onze tafelnamen op stof, die in de hoepels terug kwamen. Zijn neef maakte ook standaards om ze aan op te hangen."

Bruiloft decoraties van tafelopstelling.

"Geel was de lievelingskleur van mijn oma, vandaar de zonnebloemen in mijn boeket," zegt Lorraine. "Onze geschenken waren badges en een donatie aan twee goede doelen die ons na aan het hart liggen, de Alzheimers Society en Macmillan Cancer Support. Iains lieve oma werd jaren geleden gediagnosticeerd met Alzheimer en mijn oudtante ook, vorig jaar nog. Macmillan was ook een grote steun toen mijn grootvader ziek was. We gebruikten ook oude flessen die Iains vader had verzameld als onderdeel van onze tafeldecoratie. Helaas is hij niet meer bij ons, dus het was voor ons beiden heel bijzonder om iets van hem te gebruiken op onze trouwdag."

Bruid en bruidegom op de foto met familie en kinderen.

Geweldige leveranciers

"Lauren en Keri deden onze make-up en ons haar," zegt Lorraine. "Ze zorgden ervoor dat we ons die ochtend zo rustig voelden, ze waren echt als een deel van de familie. Net als Leona, onze fotograaf, die fantastisch was. Ik besefte de helft van de tijd niet dat ze foto's nam! Ingie Breck deed onze bloemen, wat een moeilijke klus was omdat we elkaar niet konden ontmoeten om de plannen te bespreken. We deden alles via FaceTime. Maar ze stelde niet teleur, onze bloemen waren absoluut perfect."

Bruiloft tafeldecoraties met bloemenslingers.

"Onze taart werd gemaakt door de neef van mijn vader en de catering werd gedaan door een andere neef. Het was heel belangrijk en speciaal voor mij dat deze mensen betrokken waren bij zulke belangrijke onderdelen van onze speciale dag. Nadat we de taart hadden aangesneden, hadden we een heerlijke maaltijd en speeches, waarna er tot in de kleine uurtjes werd gedanst," zegt Lorraine. "De Stronsay Band hielp ons de hele nacht door te dansen en het was zoals altijd fantastische muziek!”

Bruid en bruidegom die samen de bruidstaart aansnijden.

Mijn beste tips...

"Ontspan je en geniet van de aanloop naar je speciale dag, het gaat zo snel!" zegt Lorraine. "Neem daarna ook de tijd om alle dierbare herinneringen op te halen."

Lorraine’s Dream Team

Fotograaf: Leona Allan Photography

Bruidswinkel: WED2B

Bloemist: Ingie Breck at Flowers by Ingie

Entertainment: The Stronsay Band

Als je jouw grote dag als een van onze echte bruiloften wilt opnemen, klik dan hier om jouw verhaal en foto's met ons te delen en wij nemen contact met je op. Of klik hier voor meer details over de bruidswinkels van WED2B.