Dave en Carol zijn al jaren vrienden en hebben elkaar leren kennen door een gedeelde liefde voor narrowboating. "We waren allebei met andere mensen," zegt Carol. "Toen we allebei single werden, steunden we elkaar tijdens onze breuken en het werd al snel duidelijk dat we voor elkaar bestemd waren."

Een romantisch aanzoek aan het water

Ze waren bijna drie jaar samen toen Dave haar ten huwelijk vroeg. "Ik was herstellende van Covid, en worstelde echt met de naweeën," zegt Carol. "Dus stelde hij een rustgevend uitstapje voor op onze narrowboat. We lagen aangemeerd in Llangollen toen hij vroeg of ik een wandeling kon maken naar de Horseshoe Falls, aan het begin van het kanaal. Dit is een van mijn favoriete plekken, dus worstelde ik erheen. Terwijl we in de zon zaten, uitkijkend over het water, vroeg hij me zijn vrouw te worden."

Trouwjurken Stoke

Carol's dochter, Emily stelde WED2B's trouwjurken Stoke voor. ""Hoewel dit niet mijn eerste huwelijk was, had ik nog nooit een traditionele trouwjurk gedragen en ik wilde die ervaring deze keer wel," zegt Carol.

"Maar omdat ik in de 50 ben, was ik bang dat ik me te oud zou voelen in sommige boetieks. Toen ik het assortiment jurken van WED2B online zag, kreeg ik meer vertrouwen in het vinden van 'The One'. Mijn winkelbezoek was briljant, omdat het personeel zo behulpzaam was en me echt op mijn gemak stelde. Niets was te veel moeite en ik had echt het gevoel dat ik de volledige bruidservaring had. Ik kreeg ook de mooiste jurk voor een geweldige prijs!"

"Ik koos voor de tweede jurk die ik paste, Karla," zegt Carol. "Toen ik hem aantrok, voelde ik me meteen geweldig. Het was helemaal niet wat ik dacht dat ik wilde, maar dat gebeurt blijkbaar bij iedereen. Ik hield van het lijfje, dat me veel steun gaf, en de zeemeerminstijl bewoog zo mooi. Op de dag zelf vond iedereen de jurk prachtig en ik voelde me geweldig." (Probeer voor vergelijkbare stijlen Michaela, Kelsey en Zayna)

Een geweldige locatie met geweldig eten

Het paar trouwde in The Plough Inn, Cheshire, op 4 april 2022. ""Ik was al eens naar de locatie geweest om mijn dochter en kleinzoons op te halen van een bruiloft, jaren voordat Dave en ik samen waren," zegt Carol. "Ik herinnerde me dat ik dacht hoe mooi het was. Vlak na onze verloving hielden ze een trouwbeurs en we gingen erheen om ideeën op te doen. Uiteindelijk betaalden we onze aanbetaling op de avond zelf! The Plough is een fantastische locatie, met geweldige aanbiedingen. We wilden graag een rustieke bruiloft, dus de schuur was perfect. We wilden ook graag trouwen en onze receptie op dezelfde plek houden, en dat kon daar. Het heeft 17 mooie kamers, waardoor onze familie en vrienden ook konden blijven slapen. Heb ik ook al gezegd hoe geweldig het eten was!"

De grote dag

"We wilden echt dat onze bruiloft gevuld zou zijn met alle mensen die de afgelopen jaren van ons hebben gehouden en ons hebben gesteund, van wie velen hebben geholpen om er een perfecte dag van te maken," zegt Carol. "Emily kleedde de locatie aan, onze baas maakte de taart, een vriend fungeerde als chauffeur en we gebruikten bedrijven van vrienden voor alles, van fotografie tot cupcakes. We wilden dat onze kinderen en kleinkinderen bij ons huwelijksfeest zouden zijn, dus maakte ik me klaar op de locatie met mijn twee bruidsmeisjes, mijn dochter Emily en stiefdochter Stacey. Mijn drie kleine kleinzoons, Elliot, Rory en Hari, voegden zich bij ons voor de page boy taken."

"Helaas hebben we allebei onze vaders niet meer, dus mijn zoon Ben gaf me weg. Maar omdat mijn vader muzikant was, kon ik naar het altaar lopen terwijl hij een akoestische versie speelde van 'I've Grown Accustomed to Her Face' uit My Fair Lady. Dave's getuige was zijn zoon Luke, en we liepen terug naar het altaar op een opname van zijn vader die Frank Sinatra's 'I've Got You Under my Skin' zong. Het was een zeer emotionele dag."

Een ontspannen viering

"We wilden echt een informele dag, met veel eten en drinken en een kans voor iedereen om bij te praten," zegt Carol. "We hadden immers twee jaar lang niet iedereen echt gezien. Na een paar traditionele foto's lieten we onze fotograaf, Dan, informele foto's maken terwijl we met vrienden en familie praatten onder het genot van canapés en fizz."

"De trouwschuur van The Plough is prachtig en we wilden het graag eenvoudig houden en tegelijkertijd de rustieke uitstraling complimenteren. Het was erg handig om een dochter te hebben die de trouwlocatie aankleedde, en de schuur zag er geweldig uit in lila, groen en wit. Ze gebruikte vogelkooien, standaards en kaarsen om de tafels aan te kleden, naast de bloemen. We gingen zelfs samen op cursus om onze boeketten en knoopsgaten te maken, wat voor mij zeker een hoogtepunt was. Onze menu's, tijdlijnen en tafelplannen kwamen van Etsy en het was geweldig om gebruik te kunnen maken van kleine bedrijven. We hadden ook leuke formulieren voor onze gasten meegenomen om in te vullen en we vonden het heerlijk om de tijd van onze huwelijksreis te nemen om hun 'adviezen' te lezen en genoten vooral van de tekeningen die ze allemaal van zichzelf hadden gemaakt."

Golfen, varen en VW-campers

"Er waren ook kleine knipogen naar onze hobby's: onze taart had een golfthema en er lagen wat smalle bootjes verspreid in de kamer. Mijn liefde voor VW-campers betekende dat we een fotohokje voor campers moesten hebben, en dat vonden al onze gasten geweldig. Wat het eten betreft, omvatte ons pakket naast canapés ook een driegangendiner en een avondbuffet. Er was soep, rundvlees en sticky toffee pudding als afsluiting, en ze waren allemaal fantastisch. We dachten dat we de pizza en de wedges 's avonds niet zouden halen, maar alles was op! We hadden ook een snoepkar en cupcakes, dus niemand had honger."

Als muziek het voedsel van de liefde is...

"Een van de belangrijkste dingen voor ons was de muziek, en we hadden de jackpot toen we onze zanger/DJ, Lee Gordon, vonden," zegt Carol. "Lee stapte in toen onze oorspronkelijke act afzegde. We zijn zo blij dat hij dat deed, want hij was ongelooflijk. Hij zorgde voor alle muziek tijdens de ceremonie, het ontbijt en de avond. Onze eerste dans was op het nummer 'Feels like Heaven'. Toen we elkaar voor het eerst ontmoetten, zochten we liefdesliedjes en stuurden die naar elkaar. Dave speelde deze op een avond voor me in de auto, en dat was het moment dat we wisten dat het voor altijd was."

Gelukkige herinneringen

"Er zijn zoveel mooie herinneringen aan de dag, we hebben tranen gelaten en veel gelachen, iedereen genoot ervan," zegt Carol. "Als ik er één moest kiezen, dan zou dat zijn dat ik door het gangpad naar Dave liep en dat hij gewoon zei: 'Je ziet er prachtig uit'."

Mijn beste tips...

"Gebruik Pinterest om een thema samen te stellen, dit heeft ons echt geholpen om een look te krijgen," zegt Carol. "Gebruik de vaardigheden van vrienden en familie om geld te besparen en het persoonlijker te maken. Etsy is geweldig voor die kleine extra's. Als er kinderen op de bruiloft zijn, geef ze dan in plaats van plaatsnamen een gepersonaliseerde activiteitendoos. Onze jongere gasten vonden dit geweldig. Oh, en koop je jurk bij WED2B!"

Carol's Dream Team

Fotograaf: Dan Melville Photography

Locatie: The Plough Inn, Congleton

Bruidsjurk: WED2B

Decoratie: Falling Like the Stars Venue Dressing 

Muziek: Lee Gordon Music 

Photo booth: Birdie the Camper Van 

Als je jouw grote dag als een van onze echte bruiloften wilt opnemen, klik dan hier om jouw verhaal en foto's met ons te delen en wij nemen contact met je op. Of klik hier voor meer details over WED2B's Trouwjurken.