Een informele dag met veel paarden, kinderen en een koraalthema paste perfect bij dit koppel. Onze WED2B Real Weddings feature onthult meer...

De rustieke trouwdag van Sien en Pieter

Sien en Pieter ontmoetten elkaar in 2004 bij een schoolvriendin thuis. "Hij was de buurjongen en ik was op slag verliefd", vertelt Sien. "We zagen elkaar elke week, omdat ik vaak bij mijn vriend op bezoek kwam, en we kwamen allebei in het paardrijteam van de vader van mijn vriend terecht. Pieter was marathon groom, ik dressuur groom. We hebben jarenlang als broer en zus geleefd en vormden uiteindelijk samen een team in de mensport. Vervolgens zijn we eind 2016 een stel geworden."

Sien stapt in haar kanten trouwjurk

Een verrassend verjaardagsaanzoek

Pieter deed het aanzoek op Sien's verjaardag, 9 februari 2020. "Het was een heel onverwacht aanzoek, want Pieter had gezegd dat hij niet wilde trouwen", vertelt Sien. "Hij had wat vrienden uitgenodigd (die er allemaal van wisten) en vroeg mij mee naar de stal. Hij haalde toen mijn lievelingspaard tevoorschijn en die had een deken op die geborduurd was met de woorden:"

'Wil je met me trouwen'. Toen ging hij op één knie en vroeg het me opnieuw. Natuurlijk zei ik ja! Toen gaf onze eenjarige zoon me een boeket bloemen en een briefje waarop stond: 'Joepie, mama en papa gaan trouwen'. Ik was helemaal weggeblazen, verrast en blij."

Sien's bruidsmeisjes maken haar kanten trouwjurk vast

Winkelen voor de jurk

Een vriendin van Sien vertelde haar over WED2B. "Na een vrij teleurstellend bezoek aan een bekende winkel in de buurt, bezocht ik de winkel van WED2B in Gent", vertelt ze. "Ik nam met het personeel door wat ik wilde en wat ik zeker niet wilde... kant! De verkoopster zei echter dat ze de jurk voor mij had. Het was India, die volledig van kant was, zo bleek! Ze stelde voor dat ik daarmee zou beginnen en mijn gekozen jurken zou passen."

"Dat deed ik, en toen ik naar de spiegel keek, dacht ik: wow, dit is het! Ik hield van de mooie open rug, het subtiele decolleté en de spaghettibandjes, maar ook van het silhouet en de sleep."

Sien op de ochtend van haar koraalbruiloft

"Dat gevoel had ik helemaal niet in de dure boetiek, waar ze me ook hadden verteld dat ik te veel trouwprogramma's had bekeken! De kanten jurk waarvan ik dacht dat ik hem helemaal niet mooi zou vinden, werd dus 'The One'. Ook mijn getuige en mijn bruidsmeisje waren erbij en zij waren het er helemaal mee eens. De service bij WED2B was ook super vriendelijk en behulpzaam." (Probeer voor vergelijkbare stijlen eens Elysia, Bohdi en Diego)

Sien en Pieter omhelzen elkaar op hun rustieke trouwdag

De grote dag

Het stel trouwde op 22 juli 2022. "We kozen ervoor om te trouwen in een feesttent op de grasbaan waar we onze paarden rijden", vertelt Sien.

"We wilden een gezellige sfeer die open en groen was, en dit was precies wat ik in gedachten had."

Sein en Pieter's familie op hun trouwdag

Sien maakte zich thuis klaar met haar bruidsmeisjes. "Het was een bewolkte dag met aangename temperaturen, ideaal weer om van ons feest te genieten", zegt Sien. "Mijn zoon, mijn petekind en het kind van mijn beste vriendin, plus mijn bruidsmeisje liepen als eerste de feesttent binnen. Ik kwam binnen op 'Not Easy' van Laura Tesoro. Ik gaf een speech en mijn man en mijn schoonvader gaven ook een korte speech. De ceremonie binnenlopen was heel emotioneel."

De bewolkte maar mooie trouwdag van Sien en Pieter

De afterparty

"Na de ceremonie mengden de gasten zich onder het genot van tapasplankjes", zegt Sien. "Iedereen kon zitten waar hij wilde of kletsen terwijl de cateraars rondkwamen met de gerechten. Daarna volgde een dessertbuffet."

De rustieke trouwdag van Sien en Pieter

Plezier voor de kinderen

"Er waren drie nannies om op de kinderen te passen", zegt Sien. "Twee voor de twee springkussens en de tekentafel en één die zorgde voor de kinderen die sliepen," zegt Sien.

"Onze openingsdans was 'Nothing's Gonna Change My Love for You' van Shania Yan. Het heeft een supermooie tekst en ze heeft een engelachtige stem, wat het nog romantischer maakt. We waren betoverd door dit nummer."

Sien rijdt op haar paard op haar trouwdag

Sien rijdt op haar paard op haar trouwdag

"We hadden niet echt een thema", zegt Sien. "Ik had maar één kleur voor de bruidsmeisjes en de bloemen, en dat was een koraalbruiloftsthema. Verder was het gewoon casual. Alles mocht, niets was essentieel, dus genieten en plezier maken! Dit kwam ook tot uiting in ons concept van een soort walking dinner, zonder vaste plaatsen, zonder gedekte tafels. Dit werd zeer goed ontvangen en creëerde een ontspannen familiegevoel in plaats van een stijve aangelegenheid."

Sien op haar trouwdag te paard

"Ons eten was eenvoudig maar mooi gepresenteerd en superlekker", zegt Sien. "Er was geen bruidstaart maar wel een dessertbuffet. Dat werd uitgedeeld door bedienend personeel, dus er was geen sprake van wachten of aanschuiven. Als gunsten hadden we nootjes, muntjes en snoepjes met bedankjes. Later hadden we onze super DJ, DJ Cape Prisun. De dansvloer stond geen minuut stil van 21.30 tot 6.00 uur!"

Sien en Pieter wandelen door de velden op hun trouwdag

De leukste dingen...

"Ik vond de koetsrit naar de schuur waar ik het jawoord gaf, het betreden van de tent en de heel korte fotoshoot in het maïsveld en te paard geweldig", zegt Sien. "Ook de openingsdans en het dansfeest zelf vond ik geweldig."

Mijn beste tips...

"Geniet ervan en houd de tijden flexibel, zodat je het niet te druk hebt en 100% van alles kunt genieten", zegt Sien. "Doe het zoals jij het wilt en niet zoals een ander het zou doen. Het is jouw dag, geniet ervan!"

Sien en Pieter's Dream Team

Fotograaf: Laura Beeckmans Photography

Trouwjurken Ghent: WED2B

Catering: Share A Dinner

Bloemist: Elvira All About Flowers

DJ: DJ Cape Prisun

Koetsier: Glenn Geerts

Kapper en schminkster: Loubna van Hairlin

Als u wilt dat wij uw grote dag, zoals deze koraalbruiloft, in beeld brengen, klik dan hier om uw verhaal en foto's met ons te delen en wij nemen contact met u op. Je dichtstbijzijnde WED2B is dichterbij dan je denkt, klik hier voor meer details over WED2B's bruidswinkels.