Bruid poseert met haar bruidsmeisjes

Sarah en Jos ontmoetten elkaar op hun meest favoriete plek ter wereld, Lindisfarne, Holy Island. “Het is een klein deel van Northumberland dat twee keer per dag is afgesneden van het vasteland,” zegt Sarah. “Het is magisch. We deden allebei vrijwilligerswerk op een zomerkamp voor kinderen, wat mijn eerste teken was dat hij een bijzondere man was. Voor onze eerste date gingen we op het sneeuwhondenpad in het noordoosten, daarna naar een jaren vijftig platenwinkel en we eindigden de avond met het kijken naar Fawlty Towers tot we niet meer wakker konden blijven. We wilden allebei niet dat het eindigde. Het was bijzonder om een man te vinden die graag de ongewone dingen doet die ik leuk vind en die sommige mensen misschien een beetje gek vinden.”

Bruid poseert voor de kerk

Een romantisch aanzoek

Jos deed na zes jaar samenzijn een aanzoek. “We stopten bij een plaatselijk uitkijkpunt, Hartside Pass, in onze camper,” zegt Sarah. “Ik klaagde de hele weg dat ik niet wilde stoppen omdat ik moe was na drie dagen wildkamperen in het Lake District.”

Bruid arriveert bij de kerk stapt uit haar trouwauto

"De hele weg keek ik jaloers naar onze hond, Teddy, die lag te snoozen in het bed achterin. Dus toen we stopten, keek ik even over het uitkijkpunt en wilde net terug de bus in sluipen, toen ik me omdraaide zat Jos op een knie. Eerst had ik niet door wat er gebeurde. Ik dacht gewoon dat ik in de war was van vermoeidheid, maar toen zei ik meteen ja en we omhelsden en kusten elkaar. Onze kleine cockapoo wilde ook enthousiast meedoen en begon tegen ons op te springen. We keken samen naar het uitzicht en voelden ons in extase!"

Bruid stapt uit de trouwauto met haar trouwboeket in de hand

Droomjurk zoeken

Sarah vond haar vintage trouwjurk waar ze van had gedroomd bij WED2B Gateshead. “Ik volg WED2B op sociale media en was onder de indruk van de kwaliteit van de jurken,” zegt ze. “De winkel was ook comfortabel en een leuke plek om bruidsjurken te passen. Nadat ik er echter een paar had gepast, voelde ik me teleurgesteld dat ik niet degene paste die ik oorspronkelijk mooi had gevonden.”

Bruid en bruidegom poseren met de bruidsmeisjes

"Toen koos de winkelbediende er een uit die ik niet had overwogen. Hij was perfect! De jurk flatteerde mijn lichaamsvorm en was een beetje ongewoon en anders dan andere jurken die toen populair waren. Ik voelde me speciaal en gelukkig dat ik voor WED2B had gekozen. Ik vond mijn jurk tijdens mijn eerste shop avontuur. Er was geen twijfel mogelijk, het was de jurk voor mij."

Bruid en vader van de bruid poseren voor de trouwauto

Perfecte zakken

“Ik koos voor Miriam omdat de medewerkers van WED2B duidelijk een briljant oog hebben voor wat je nodig hebt!” zegt Sarah. “Ik zou het nooit zelf hebben uitgekozen, maar het had alle kenmerken die ik wilde en tegelijkertijd zag ik er fantastisch uit. Maar de belangrijkste reden waarom ik er zo gek op was, waren de zakken! Mijn favoriete deel, naast de zakken, is de illusionele kanten rug die dichtgeknoopt kan worden.”

(Probeer voor vergelijkbare stijlen: Amerie, Monikh en Magdalena)

Bruid en vader van de bruid lopen door het gangpad

Een vintage bruiloft

Het paar trouwde in hun plaatselijke parochiekerk en vierde het daarna in een dorpshuis in Northumberland. “Ik hou van de jaren 1940 en 1950 en we gaan graag naar vintage evenementen, dansavonden enz. Dus ik wilde dat mijn vintage trouwdag dat afternoon tea/ouderwetse dancing gevoel zou hebben. Ik was op zoek naar een dorpshuis met balken en dat jaren 50-gevoel en het duurde niet lang voor ik op Whalton Village Hall stuitte. We gingen zo snel mogelijk op bezoek en waren er meteen weg van.”

De bruid loopt door het gangpad met haar moeiteloze sluier achter zich aan.

“Net als bij de jurk twijfelde ik niet, we bekeken geen andere locaties en vroegen wanneer we konden boeken,” zegt Sarah. “Het uitzicht vanuit het grote raam aan het einde van de zaal stal ons hart, in combinatie met alle kenmerken waardoor het voelde alsof we terug in de tijd waren gereisd. We waren helemaal in de wolken. Het was perfect voor onze vintage bruiloft! Ze laten echter maar 10 bruiloften per jaar toe, zodat ze weinig overlast zijn voor de omwonenden. De enige datum die ze hadden was in de herfst, wat voor mij als lerares de drukste en meest stressvolle tijd is. We wisten niet wat we moesten doen. We hadden onze perfecte locatie gevonden. Moesten we nog een jaar wachten? Gingen we voor de herfst?”

Bruid en bruidegom bij het altaar om hun huwelijksgeloften uit te spreken.

"Gelukkig kreeg ik na een paar dagen een e-mail en de beheerder van de zaal vertelde me dat ze ons idee voor de vintage bruiloft geweldig vond en dat ze ons wilde helpen onze speciale dag te beleven. Dus bood ze ons een dag aan in april, mei of juni. Na een gesprek met onze priester hebben we gekozen voor 7 mei 2022."

Bruid en bruidegom spreken hun huwelijksgeloften uit in de kerk

Een beetje hulp van mijn vrienden

“De datum was een beetje eng, omdat het niet de schoolvakantie was, maar het liet me zien wat een geweldige groep vrienden, familie en collega’s ik heb,” zegt Sarah. “Iedereen werkte samen om mij de beste dag te bezorgen, ondanks de korte tijd waarin ik het moest regelen. De dag was helder en zonnig en de boom buiten de zaal was bedekt met roze bloesem. Dat gaf de zaal een perfecte uitstraling.”

Bruid en bruidegom lachen samen tijdens hun huwelijksceremonie

De grote dag

“Mijn zes bruidsmeisjes, schoonzus en ik maakten ons allemaal klaar in het Manor House in Whalton, op twee minuten lopen van de zaal,” zegt Sarah. “Weer een voorbeeld van de vriendelijkheid van onze familie en vrienden. Onze hond is een reddingshond en kan een beetje lastig zijn, dus we hadden niemand om op hem te letten. We moesten in de plaatselijke pub verblijven, omdat dat de enige hondvriendelijke ruimte in het dorp was. Dus boekte mijn aanstaande schoonzus het Manor House en regelde alles voor een fantastische ochtend klaarmaken in een prachtige omgeving. En wat het nog specialer maakt, is dat de tuinen ontworpen zijn door Gertrude Jekyl, dezelfde persoon die de tuin van Holy Island Castle ontwierp, waar we elkaar voor het eerst ontmoetten.”

De bruidegom doet de trouwring om de vinger van de bruid.

“Mijn zes bruidsmeisjes hadden allemaal een fantastische ochtend, sommigen hadden nog nooit eerder hun haar en make-up laten doen, dus ze vonden het een geweldige ervaring,” zegt Sarah. “Mijn moeder heeft pleinvrees en kon er niet bij zijn, maar ze lieten me als een prinses voelen en zorgden voor elk detail. Ik had geen beter team kunnen hebben. Het weer was perfect. De tuinen buiten het Manor House waren majestueus. Het weerbericht had bewolkt en saai weer voorspeld, maar de zon begon de avond ervoor te schijnen en kwam de volgende ochtend in volle glorie terug.”

Bruid opgewonden en glimlachend met haar trouwring om haar vinger

Aankomst in jaren vijftig stijl

"Mijn vader en ik reden naar de kerk in een prachtige Chevrolet Bel Air uit 1957, bestuurd door een vriend uit het plaatselijke jaren vijftig rock and roll dansgezelschap," zegt Sarah. "Mijn vader liep me naar het altaar en Jos zei dat zijn favoriete moment was toen ik de kerk binnenkwam en hij me voor het eerst zag. Voor mij was het de glimlach op de gezichten van degenen die we liefhebben en het moment waarop Jos glimlachte en in mijn hand kneep toen ik bij hem kwam. Het is moeilijk te zeggen waarom, het was het gevoel dat ik kreeg!"

Bruid en bruidegom kussen buiten de kerk

Na de ceremonie

“Daarna hebben we iedereen gekust en geknuffeld voordat we ze in een grote bus naar de trouwlocatie zetten. Toen kregen we dat speciale moment alleen, toen we in de ‘Chevy’ naar onze trouwlocatie werden gebracht,” zegt Sarah. “Mijn man was zo enthousiast om in de jaren 50 auto me al zijn gedachten en gevoelens te vertellen terwijl hij in de kerk op me wachtte.”

Bruid en bruidegom lopen door gegooide confetti

Plezier, bubbels en dansen

“Toen we aankwamen op de locatie waren slechts een paar van onze bruidsgasten en familie gearriveerd,” zegt Sarah. “Dus begroetten we onze gasten en genoten ze van Prosecco, perzik Bellini of vlierbloesemfizz. Ook dit was een teamprestatie, want enkele vrijwilligers van het zomerkamp waar we elkaar hadden ontmoet, fungeerden die dag als kelners. De gasten genoten van pianomuziek terwijl wij met elkaar praatten en familiefoto’s lieten maken. Bovendien was er ook een snacktafel en een snoeptafel, die goed gebruikt werden tijdens het wachten!”

Bruid en bruidegom lopen uit de huwelijksceremonie

Als muziek het voedsel van de liefde is

“Dit klinkt misschien hebberig, maar we hadden twee ‘eerste’ dansen,” zegt Sarah. “Een eerste langzame dans en daarna een eerste jaren ’50’ rock and roll dans. De jaren ’50 zijn een passie voor ons, dus we moesten ook een jive hebben. Voor onze langzame dans kozen we ‘What a Wonderful World’ van Louis Armstrong, omdat we altijd naar Louis Armstrong luisteren als we ‘s avonds samen speciaal eten. We houden allebei van zijn stem en het roept herinneringen op aan het koken voor elkaar en aan onze vroegere afspraakjes. Onze jive was op het nummer ‘Paralysed’ van Elvis Presley. Dit was omdat hij de koning van de rock and roll is en we dansten daarop op onze eerste date in een dancing!”

Bruid en bruidegom poseren voor een boom

Een vintage huwelijksthema

“Ons thema was ‘afternoon tea’ en ‘jaren 50 dancing’,” zegt Sarah. “We brachten onze eerste dagen samen door in jaren 50 ‘all dayers’, die de sfeer in het gemeentehuis tot leven bracht. We hebben een aantal vriendschappen gesloten en eindeloos gelachen en plezier gemaakt met onze dansschool. We wilden deze ervaring op onze speciale dag herhalen.”

Bruid poseert op hun huwelijksreceptie met haar boeket Bruid in haar wed2b trouwjurk en bruidssluier

“We weten echter dat iedereen een andere muzieksmaak heeft, dus wilden we dat de dag ook over de liefde voor muziek zou gaan en zorgden we voor een scala aan verschillende muziekgenres waar iedereen van kon genieten. We hadden vintage pastelkleuren: roze, blauw en paars en oud porselein omgetoverd tot vazen, als onze cenetrpieces op tafel. Er was ook antiek servies en slingers en lampjes aan de prachtige balken met bloemen overal om ons heen!”

Bruid en bruidegom lopen hand in hand

“Buiten, op het achterterras, hadden we reusachtige lantaarns. Dit was eigenlijk overbodig, want de magie van een boom in volle bloesem, de prachtige heuvels en de pittoreske huizen waren beter dan welke versiering dan ook.”

Bruid en bruidegom met hun eerste huwelijksdans

Eten, heerlijk eten

“Ons huwelijksontbijt was afternoon tea en ‘s avonds hadden we onze favoriete, houtgestookte pizza,” zegt Sarah. “Helaas heb ik geleerd dat alle bruiden een schort mee moeten nemen, want er kwam wat op mijn jurk terecht! Het eten was fantastisch, elke hap was heerlijk. Een van mijn beste vrienden heeft mijn bruidstaart gemaakt. Hij bestond uit drie lagen en had een eetbare theepot en een vintage kop en schotel. Eén laag was vanille, één chocolade en één gezouten karamel. Yum!”

Bruid en bruidegom omhelzen elkaar op de dansvloer

“Mijn bedankjes zijn gemaakt door een lieve vriendin, die 120 prachtige snoepdoosjes met vintage bruiloftsthema maakte, gevuld met vintage snoepjes,” zegt Sarah.

"We wilden een dag vol muziek en plezier, dus hadden we een pianist tijdens de aankomstborrel, een Johnny Cash-tribute-artiest (de vader van mijn bruidsmeisje), een zangeres uit de jaren vijftig die alles zong van Buddy Holly tot Elvis Presley, en een dj die rekening hield met ieders muzieksmaak. Later kreeg ik te horen dat de muziek niet te overtreffen was. Mijn collega's zeiden dat ze nog nooit zoveel hadden gedanst op een bruiloft! Er was nooit een saai moment. De hele dag was leuk en gezellig voor iedereen, en dat was wat ik wilde!"

Bruid en bruidegom lachen tijdens het dansen op hun bruiloft

De beste momenten...

“De muziek en het dansen waren een van de meest memorabele onderdelen,” zegt Sarah. “Ik zag familie en vrienden, die ik nog nooit had zien dansen, de hele dag en nacht op de dansvloer staan, lachen en plezier maken! Mijn man, die het liefste een T-shirt en een spijkerbroek wilde dragen, zag er voor het eerst in de kerk keurig in pak uit. Hij glimlachte en had de hele tijd tranen in zijn ogen. Door hem voelde ik me zelfverzekerd en het gelukkigste meisje op aarde om daar met hem vooraan in de kerk te staan.”

Bruid en bruidegom lachen en dansen terwijl hun gasten toekijken

"Ik vond het ook geweldig om me klaar te maken met mijn bruidsmeisjes. Ik had geen fotograaf voor dat deel van de dag, maar de dames die ons haar en make-up deden, waren geweldig en brachten veel tijd met ons door om in de tuin gekke foto's te maken van iedereen in hun petticoats en van mij in het landhuis terwijl ik me in mijn jurk worstelde. Het was zo aardig van ze, want ze waren daar een uur langer dan gepland om foto's te kunnen maken. De vriendelijkheid van alle betrokkenen was echt een van mijn meest bijzondere herinneringen, want het was een hele klus in een dorpshuis. De hele dag is mogelijk gemaakt door de inzet van al die dierbaren om ons heen. De bruidsmeisjes hebben zo lief de hele dag akkefietjes opgelost waar ik pas de volgende ochtend over hoorde. Ik voelde me zo gelukkig met hen!"

Bruid en bruidegom houden elkaars hand vast op de dansvloer

Mijn beste tips...

“1. Neem een jurk met zakken. Dit was de beste eigenschap om mijn jurk vrolijk rond te zwieren op de muziek!

2. Heb een goed team van bruidsmeisjes om je heen, die er voor je zijn zonder dat je het ze hoeft te vragen.

3. Maak plezier! Onze dag was leuk, niet formeel, en we konden van elk moment genieten, net als onze gasten.

4. Koop een bruidsschort (of gebruik je kimono) als je eten hebt wat knoeit!

5. Geniet van wat momenten samen met je partner. Het is een drukke dag; dus als je samen alleen bent, geniet ervan!”

Bruid en bruidegom lopen uit de huwelijksceremonie

Het dreamteam van Sarah en Jos

Ontvangstlocatie:Whalton Village Hall
Ceremonie locatie: St Charles Gosforth
Huwelijksjurken: WED2B
Ochtend voorbereiding:Whalton Manor House
Accommodatie:Barresford Arms
Middag thee: The Busty Bakery
Avondeten: 505 Pizzeria
Haar en make-up: The Big Event
Bruid in haar wed2b trouwjurk en bruidssluier

Als je wilt dat wij jouw grote dag, zoals deze vintage bruiloft, in de schijnwerpers zetten, klik dan hier om jullie verhaal en foto’s met ons te delen en wij nemen contact met je op. Je dichtstbijzijnde WED2B is dichterbij dan je denkt, klik hier voor meer informatie over WED2B’s bruidswinkels.