Dit gelukkige paar kon niet naar Las Vegas, maar een mistige bruiloft op het eiland Skye bleek het perfecte pittoreske alternatief. Onze Wed2b echte bruiloften blog onthult meer…

"We hebben elkaar op de nieuwe traditionele manier ontmoet - online!" zegt Lisa. "Scott berichtte mij als eerste, hoewel hij het daar niet mee eens zal zijn en zal zeggen dat ik hem berichtte! Onze eerste date was een kopje koffie in het Silverburn Shopping Centre in november 2016. Koffie is nu nog steeds een constante in onze relatie."

Lisa en Scott's bruiloft op het eiland Skye
Lisa en Scott's bruiloft op het eiland Skye

Een ongebruikelijk aanzoek…

Scott heeft zijn aanzoek gedaan in een juwelierszaak in Kilmarnock High Street. "Scott is erg onromantisch!" zegt Lisa. "Ik stopte altijd bij de etalage van deze winkel om naar een bepaalde ring te kijken. Uiteindelijk begreep Scott de hint en kocht hem. De ring was weg toen ik de volgende keer langs de etalage liep en ik dacht: 'O, mijn ring is weg! Ik kan beter naar binnen gaan en kijken waar hij is. Toen we binnen kwamen werd gelijk mijn maat gemeten en had ik geen keus meer. Hoewel, ik natuurlijk ja wilde zeggen. Gelukkig volgde Scott dit op met een romantisch etentje."

Bruid in haar bruidsjurk van Wed2b
Bruid in haar bruidsjurk van Wed2b

Lockdown angst

"Tijdens de lockdown kwam ik aan, dus mijn oorspronkelijke jurk paste niet meer en ik schaamde me echt," zegt Lisa. "Het bezorgde me een overweldigende angst en ik dacht dat ik me vanaf dat moment niet meer op mijn gemak zou voelen in alles wat ik probeerde. Ik had het gevoel dat ik mezelf in de steek had gelaten en ik had nog maar zes weken tot de bruiloft."

Details van de bruidsjurk
Details van de bruidsjurk

De zoektocht naar de perfect jurk

"Uiteindelijk verzamelde ik de moed om te gaan winkelen voor een jurk die bij mijn nieuwe lichaam paste," zegt Lisa. "Ik ging naar de winkel van Wed2b in Glasgow en het warme, vriendelijke en gastvrije personeel wilde gelijk helpen. Het was een geweldige ervaring, zelfs met de Covid-voorzorgsmaatregelen. Ik kocht de laatste jurk die ik probeerde, die was uitgekozen door Eve, de winkelassistente. Het was een wildcard en absoluut geen jurk die ik zelf gekozen zou hebben. De jurk was Wini, een prachtige A-lijn jurk met de meest verbazingwekkende details op het lijfje en een satijnen sleep, plus zakken! Hier droeg ik het verfijnde riempje, Leonie, bij om de look helemaal compleet te maken. Uiteindelijk heb ik nog de Willa sluier toegevoegd. Dit was een kathedraal lengte sluier van tule welke de perfecte finishing touch was.”

Bruid en bruidegom
Bruid en bruidegom

Een bruiloft op het eiland Skye

Het paar trouwde op 17 augustus 2021. "We kozen een geheime plek in de open lucht op de Quiraing Walk, een schilderachtige wandelroute op het eiland Skye. Het oorspronkelijke plan was Las Vegas, maar na drie mislukte pogingen, als gevolg van Covid, besloten we in plaats daarvan voor een bruiloft op het eiland Skye. We hebben Skye als stel al vaak bezocht en elke keer als we teruggaan, worden we weer verliefd op de landschappen. We houden allebei van de natuur en het buitenleven en we weten dat we de juiste keuze hebben gemaakt als we terugkijken op onze natte en winderige foto's. Ik kan me niet voorstellen dat het ergens anders zou zijn. De Quiraing is in zoveel films gebruikt waar we van houden, we wisten gewoon dat dit de plek was.

Lisa en Scott's bruiloft op het eiland Skye
Lisa en Scott's bruiloft op het eiland Skye

Het mistige eiland

"De dag begon met mimosa's om de zenuwen te kalmeren, kort gevolgd door de aankomst van mijn bruidskapsel en make-up dame," zegt Lisa. "De ochtend ging zo snel voorbij en voor ik het wist, was het tijd om me om te kleden. Het was niet traditioneel. Scott maakte zich klaar in hetzelfde huis. Ik hield mijn jurk geheim tot ik naar hem toe liep."

De bruidstaart
De bruidstaart

"We hadden ook een kleine bruidstaart laten bezorgen op de ochtend van de bruiloft, om te proberen een beetje traditie te behouden. Het was met witte chocolade en frambozensmaak en het was heerlijk."

De persoonlijke ceremonie
De persoonlijke ceremonie

Een persoonlijke ceremonie

"De ceremoniemeester en doedelzakspeler kwamen naar onze locatie. Het regende en het waaide zo hard, maar ik verwachtte niets minder van het mistige eiland. Ik koos ervoor om te lopen op het lied 'Highland Cathedral', omdat ik dat prachtig vind op de doedelzak. Mijn broer liep met mij door het gangpad - nou ja, de heuvel op! - en het was echt een speciaal moment dat ik voor altijd zal koesteren. We kozen voor een humanistische ceremonie, omdat we iets heel persoonlijks wilden en dat was het ook, gevuld met zo veel verhalen en gelukkige herinneringen."

Bruidspaar met gezelschap
Bruidspaar met gezelschap

"Mijn broer Craig gaf een lezing en we kozen ook voor een handvastenceremonie om echt 'de knoop door te hakken'. We dronken uit een Quaich, een traditionele Schotse vriendschapsbeker, en eindigden met een Keltische lezing. Daarna hebben we foto's gemaakt op verschillende locaties op Skye en heerlijk gegeten in Kinloch Lodge, ons favoriete restaurant op het eiland.

Lisa en Scott's bruiloft op het eiland Skye
Lisa en Scott's bruiloft op het eiland Skye

Lachen… en uitglijden!

"Mijn meest gedenkwaardige moment was dat ik de Quiraing verliet op de melodie van Star Wars," zegt Lisa. "Ik verloor helaas mijn houvast en gleed uit, en ik nam mijn nieuwe echtgenoot bijna met me mee naar beneden! Mijn broer heeft me op film vastgelegd en ik zal het nooit meer vergeten. Gelukkig heeft mijn lange sleep me gered van het vies worden!"

Lisa en Scott's bruiloft op het eiland Skye
Lisa en Scott's bruiloft op het eiland Skye

"Toen we eenmaal terug waren in het centrum van Portree kregen we ook een enorm gejuich en het verkeer stopte letterlijk voor ons. Ik voelde me net een beroemdheid op mijn bruiloft op Skye, het was geweldig. Ik bleef de hele dag glimlachen en lachen!"

Het eiland Skye
Het eiland Skye

Mijn top tips…

"Neem de tijd om samen met je man de dag in je op te nemen," zegt Lisa. "Het is zo'n cliché om te zeggen, maar de dag vliegt voorbij en voor je het weet is het tijd om naar bed te gaan. Doe wat je gelukkig maakt en laat je niet onder druk zetten om een dag te hebben waarop geen van jullie zal terugkijken en zeggen: 'we vonden het geweldig'. Wees ook niet bang om je jurk vies te maken (de mijne was smerig). Het is verbazingwekkend wat stomerijen kunnen doen! Geniet er gewoon van om rond te paraderen als een beroemdheid!"

Lisa’s droomm team 

Fotograaf: Sam McYoung at Ezra Studios 

Bloemist: To A Mountain Daisy 

Haarstuk: Emma Rose Creations 

Haar & Makeup: Skye Beauty Salon

Taart: The Skye Bakehouse 

Humanist: Francesca Leigh 

Doedelzak: Castle Piper

Quiach: Uig Pottery

Kilt: Franks Gold Room at Kilts 4 U 

Schoenen: Converse 

Handbevestigingslinten: A Wee Favour 

Restaurant: Kinloch Lodge

Lisa en Scott's bruiloft op het eiland Skye
Lisa en Scott's bruiloft op het eiland Skye

Als je jouw grote dag als een van onze echte bruiloften wilt klik hier om jouw verhaal en foto's met ons te delen en we nemen contact met je op. Of klik hier voor een Wed2b winkel bij jou in de buurt.