Karen en Laimy ontmoetten elkaar op het werk toen ze allebei heftruckchauffeur waren bij Sainsbury's. "Laimy redde me van het laten vallen van vele pallets met voorraad die hoog in de lucht wankelden," zegt Karen. "Zijn heftruckvaardigheden waren veel beter dan de mijne! Hij nam me mee naar een rock bar voor onze eerste date en we gingen in onze magazijnuniformen rechtstreeks vanuit het werk. Glamoureus! We houden er nog steeds van om op dezelfde plek te dansen, en we hadden er zelfs een afscheidsfeestje de dag na de bruiloft."

Echte bruiloften Milton Keynes: Karen en Laimy's romantische buitenbruiloft - Amore

De vraag stellen

Laimy vroeg Karen ten huwelijk in een auto op de luchthaven van Riga in Letland. "Laimy is Lets en was op bezoek bij familie", vertelt Karen. "Ik had hem voor een paar dagen opgezocht en hij kwam me uit het vliegtuig tegemoet. Hij deed heel vreemd en ik was eigenlijk bang dat hij me zou dumpen! Totdat hij zei dat hij iets voor me had. We stapten in de auto en hij haalde een antieke granaat ring tevoorschijn die hij tijdens zijn reis voor me had uitgezocht. Ik kon niet geloven wat ik hoorde. Hij had altijd duidelijk gemaakt dat trouwen geen optie was, wat ik prima vond. Dus je kunt je mijn schok voorstellen toen hij na drie jaar samenzijn een ring tevoorschijn haalde en me vroeg zijn vrouw te worden!"

Een winkelervaring om door een ringetje te halen

"Ik begon bijna meteen te zoeken naar trouwjurken, zo'n 18 maanden voor de trouwdag", zegt Karen. "Ik koos eigenlijk een jurk die ik nooit zou hebben overwogen, en dat is allemaal te danken aan het personeel van WED2B Milton Keynes. Zij stelden de Amore-jurk van Anna Sorrano voor, nadat ze me hadden zien worstelen met veel verschillende stijlen zonder resultaat. De verkoopster zei dat ze dacht dat de jurk bij mijn vorm zou passen, en hoewel de jurk me op de hanger niet 'overweldigde', paste ik hem en ze had helemaal gelijk! Het was de eerste jurk waarin ik me echt als een bruid voelde. Het was ook figuur omarmend op alle juiste plaatsen en tegelijkertijd klassiek. Ik had nooit gedacht dat ik een satijnen jurk zonder mouwen zou kiezen, maar voor ik het wist had ik de deposit betaling gedaan!"

Echte bruiloften Milton Keynes: Karen en Laimy's romantische buitenbruiloft - Amore

Enkele extra's

Karen kocht ook een riempje met mooie strasjes, een onderrok en een Amixi sluier om haar look compleet te maken. "Het personeel in zowel de winkel in Milton Keynes als in Northampton zorgde ervoor dat ik me zeer welkom voelde - in tegenstelling tot andere bruidswinkels die ik had geprobeerd," zegt Karen. "Ik had bijna een jurk van £1,600 gekocht in een andere bruidswinkel, maar ging niet door vanwege de houding van de eigenaar. Het is zo belangrijk dat de klant zich op zijn gemak voelt en niet als een last en WED2B is daar heel goed in. Ik hou van de ontspannen sfeer in de winkel. Je kunt op je gemak rondneuzen, zoveel jurken passen als je wilt en er zijn genoeg comfortabele banken voor familie en vrienden om er ook van te genieten. Het personeel helpt je ook bij het aantrekken van de jurken, maar alleen als je dat wilt, dus het is helemaal niet opdringerig."

De buiten trouwlocatie vinden...

"Karen: "Ik zocht op internet naar een trouwlocatie in de open lucht die er goed uitzag. "Ik wilde iets romantisch dat opviel en toen vond ik Ettington Park Hotel in Stratford-upon-Avon. Het is een gotisch herenhuis op ongeveer een uur van ons huis in Northampton. De aanloop, een privéweg met bomen en grazende wilde herten, was magisch. Het hotel zelf is prachtig en het feit dat het veel mogelijkheden had voor onze ceremonie was belangrijk, want we wilden een buitenhuwelijk. Ondanks dat Laimy hoopte dat hij me kon overhalen om geen grote bruiloft te houden, was hij er ook meteen weg van. We kozen voor vrijdag 17 augustus 2018, omdat 17 blijkbaar Laimy's geluksgetal is!"

Echte bruiloften Milton Keynes: Karen en Laimy's romantische buitenbruiloft - Amore

De perfecte bruiloft in de buitenlucht

"Hoewel ik nooit had gedacht dat ik zou gaan trouwen, had ik me altijd voorgesteld om drie bloemenmeisjes in tutu's en sneakers te hebben, als ik ooit het geluk had om te worden gevraagd," zegt Karen. "Mijn stiefdochter, de dochter van een nicht en de dochter van een vriend waren mijn bloemenmeisjes van 6, 8 en 10 jaar. Ik had ook drie volwassen bruidsmeisjes." De bloemenmeisjes droegen op maat gemaakte, roze tutu's met roze glitterschoenen, een eenvoudig wit vest en op maat gemaakte bloemen haarbandjes. De volwassen bruidsmeisjes droegen bijpassende lange roze jurken met polscorsages."

Nog lang en gelukkig

Vanaf het moment dat Karen begon met het plannen van haar buitenbruiloft wist ze dat ze een Love Story/Happily Ever After-thema wilde. "Ik maakte mijn eigen huwelijksuitnodigingen van antieke boeken, wat uren duurde maar zo de moeite waard was," zegt ze. "Ons huwelijksontbijt vond plaats in de bibliotheek, dus ik zette het thema van de vintage boeken ook voort voor onze tafelaankleding. Ik heb ook de ceremonieruimte versierd met veel kaarsen en vazen."

De ceremonie

Het paar koos ervoor om de prachtige kerkruïne van de Klokkentoren te gebruiken voor hun huwelijksceremonie in de open lucht, wat een heel romantische sfeer gaf. "We lieten akoestisch duo Bird & The Badman enkele nummers uitvoeren terwijl de gasten zaten, en ze zongen 'Perfect' van Ed Sheeran terwijl ik door het gangpad liep," zegt Karen. "Mijn bloemenmeisjes liepen voor me uit en strooiden bloemblaadjes uit een mandje, waarbij eentje een bordje droeg waarop stond: 'Laatste kans om te rennen!' We wilden een beetje plezier maken met de bruiloft en dit maakte iedereen aan het lachen. Gelukkig rende de bruidegom niet!"

Echte bruiloften Milton Keynes: Karen en Laimy's romantische buitenbruiloft - Amore

Een mooie extra touch

Karens stiefvader gaf haar weg. "Onze beide vaders zijn overleden, evenals een van mijn zussen, dus we eerden hen allemaal door ingelijste foto's op te hangen in de kerkruïne," zegt Karen. "Dit bracht tranen in de ogen van veel familieleden voordat ik zelfs door het gangpad liep. Ik had ook een foto van Laimy's overleden vader laten maken in een speld voor zijn knoopsgat, die ik hem de dag voor de bruiloft gaf. Laimy was erg emotioneel toen hij op me wachtte, wat zo mooi was om te zien."

Een ceremonie bij kaarslicht

In de kerkruïne bevindt zich ook een klein Normandisch kapelletje, dus het paar nodigde de gasten na de geloften binnen uit voor het aansteken van kaarsjes. "Onze moeders staken allebei een kaars aan en die gebruikten we om samen de hoofdkaars aan te steken. We zijn van plan deze kaars elk jaar op onze trouwdag om 15 uur weer aan te steken, het tijdstip waarop we trouwden. Ik schreef ook een brief aan Laimy's moeder, die hij voorlas in het Lets, want zij spreekt geen Engels. Hoewel de meeste gasten geen woord verstonden, waren er overal tranen!"

Let’s rock!

Na de ceremonie genoten de gasten van een receptie in de open lucht met champagne, canapés en live muziek van Bird & The Badman. Het huwelijksontbijt bestond uit een driegangen diner, gevolgd door de speeches, het aansnijden van de taart en de eerste dans. "We kozen 'Zombie' van de rockband Bad Wolves voor onze eerste dans en de dj zorgde voor een confettikanon voor extra wow-factor," zegt Karen. "De DJ speelde tot 23.00 uur en we eindigden de nacht met een live rockband, The Jellyheads, tot middernacht. Daarna bleven we tot 6 uur op om met onze gasten in de hotelbar te drinken en te kletsen. Voor ons was er geen traditionele 'huwelijksnacht'! Er waren zoveel memorabele momenten! Een van de grappigste was dat Laimy uit de achterkant van zijn broek scheurde terwijl hij aan het Kozac-dansen was met zijn vrienden!"

Karen’s Dream Team:

Fotograaf: Hannah Smith-Chilton (hannahsmithchilton.co.uk)

Locatie: Ettington Park Hotel, Stratford-upon-Avon (handpickedhotels.co.uk/ettingtonpark)

Bloemist: The Great British Florist (greatbritishflorist.co.uk)

Videograaf: Dean Alexander at Time Code Pro (timecodepro.co.uk)

Amusement: Bird & The Badman (birdandthebadman.co.uk), Rob Lawes Entertainment (roblawesentertainments.com), The Jellyheads (facebook.com/thejellyheads)

Had jullie bruiloft de wow-factor zoals onze buitenbruiloft? Als je deel wilt uitmaken van onze rubriek echte bruiloften, klik dan hier om deel te nemen en we nemen contact met je op!