Shanice en Matthew's prachtige Cypriotische bruiloft

Zoals veel moderne liefdesverhalen ontmoetten Shanice en Matthew elkaar op de populaire dating app Tinder. “Ik zat in mijn tweede jaar van de universiteit,” zegt Shanice. “Na veel telefoontjes stemde ik er uiteindelijk mee in om hem persoonlijk te ontmoeten en, de romanticus die hij is, haalde hij me op en nam me mee naar McDonalds voor onze eerste date. Ik was zo nerveus, want dit was technisch gezien mijn eerste date ooit, als je McDonalds meetelt als date! Ik had al zoveel met hem gesproken dat het, toen we elkaar voor het eerst ontmoetten, voelde alsof ik hem al jaren kende.”

Twee aanzoeken

“Matt vroeg me voor het eerst ten huwelijk een jaar nadat we samen waren,” zegt Shanice. “Ik was toen 20 en we waren in Venetië. Het was op het dak van een restaurant, met uitzicht op de stad en natuurlijk zei ik ‘Ja!’. Maar we waren allebei nog zo jong en we hadden nog zoveel andere mijlpalen en levenservaringen te gaan voordat we overwogen om te plannen en daadwerkelijk te gaan trouwen.”

“Dus vier jaar daarna (en na vijf jaar samen) woonden we in ons eerste huis,” zegt Shanice. ” Matthew besloot dat het tijd was om de volgende stap te zetten, dus vroeg hij ons opnieuw ten huwelijk. Dit was midden in de lockdown. Met opheffing van de beperkingen ging ik op een ochtend wandelen met mijn oma en toen ik thuiskwam ontvouwde zich alles.”

Tweede keer geluk...

“Ik opende de voordeur en stond voor hartballonnen, rozenblaadjes en een brief, die me naar boven leidde waar een nieuwe jurk op het bed lag. Daarna waren er verschillende enveloppen met hints, verstopt in het huis en naast elke envelop lag ook een handgeschreven brief van een ander familielid. De laatste brief was van Matt en de laatste aanwijzing leidde me naar buiten, waar ik hem en mijn hond aantrof met kaarsen, ballonnen en een fotocollage. Mijn hond rende op me af met een bandana waarop stond: “Wil je met me trouwen?”. Op dat moment wist ik wat er ging komen, maar het overweldigende gevoel van liefde was gewoon perfect. En natuurlijk zei ik weer ja! Alles was perfect en het was zo magisch. Ik had geen idee dat hij dit van plan was en er is veel voor nodig om mij te verrassen. Ik vond het geweldig en hou van hem!”

Winkelen voor de jurk

“Ik volgde een aantal groepen op Facebook en veel bruiden hadden het over hun WED2B jurken en ervaringen,” zegt Shanice. “De winkel in Milton Keynes was minder dan vijf minuten rijden en voordat ik ging schreef ik een lijst van alle jurken op de website die ik wilde passen. Het was mijn eerste bruidswinkelbezoek en ik ging alleen op een donderdagmiddag, want ik had die dag vrij. Ik was niet van plan iets te kopen, ik wilde gewoon zien of de stijlen bij me pasten.”

“Toen ik aankwam was het personeel zo vriendelijk en informatief. De dame hielp me de jurken te vinden die ik had opgeschreven en had mijn top vier klaar om te passen. Het personeel was geweldig. Ik was alleen, maar ze gaven me zoveel vertrouwen en geweldig advies bij het kiezen van een jurk. Ik wilde niet meteen een beslissing nemen en wilde mijn moeder, stiefmoeder en schoonmoeder uitnodigen om samen met mij een jurk te kiezen. Ik heb dus één jurk gereserveerd en ben de zaterdag daarop met mijn moeders teruggekomen.”

De perfecte outfit

“Uiteindelijk koos ik voor een andere jurk dan de jurk die ik had gereserveerd, maar dat was geen probleem, ik kon de reserveringsaanbetaling van de andere jurk afhalen. Mijn droomjurk was de Stockton. Het detail was gewoon prachtig. Het is een getailleerde jurk met een mooie knoopsluiting, prachtige kralen en een elegant kanten pad. Mijn favoriete kenmerk waren de gedetailleerde gekruiste rugbandjes. Het was gewoon perfect!”

Bijpassende accessoires

“Ik ging ook voor de Willa sluier, die perfect bij de jurk paste, en een Wunderskirt, die mij en de jurk hielp vormen. Ik voelde me een prinses en wist dat dit de jurk was waarin ik wilde trouwen. Ik kreeg zoveel complimenten van mensen die zeiden dat ze nog nooit zo’n jurk hadden gezien en hoe mooi ik eruit zag. Op advies van het personeel kocht ik ook een hanger en een reisebox. Het was de perfecte maat zodat ik mijn jurk als handbagage mee kon nemen voor ons Cypriotische huwelijk.” (Probeer voor vergelijkbare stijlen eens Kiely, Otis of Fynn)

Shanice en Matthew's prachtige Cypriotische bruiloft

Een dromerige Cypriotische trouwlocatie

“We besloten bijna meteen voor een destination wedding,” zegt Shanice. “Door er een Cypriotische bruiloft van te maken, konden we de kosten drukken en er ook nog een vakantie van maken. De beschikbare pakketten dekken de meeste aspecten voor je, dus het neemt echt de stress weg van het plannen van een bruiloft. Het was voor mij de meest gemakkelijke en stressvrije ervaring. Eerst namen we contact op met een bedrijf voor bruiloften op reis. Nadat we onze wensen kenbaar hadden gemaakt, maakten zij een selectie en kwamen we uit bij een Cypriotische bruiloft in het Asterias Beach Hotel. Je zou kunnen zeggen dat we een risico namen door een locatie te boeken die we nog nooit persoonlijk hadden gezien. Geen van ons beiden was ooit in Cyprus geweest, maar de weddingplanner was een uitkomst. Ze maakte alles zo gemakkelijk en de foto’s verkochten het aan ons. “

“De Cypriotische trouwlocatie keek uit over het strand en had een perfect uitzicht voor zowel de ceremonie als de receptie. Het eten was heerlijk, het drankenpakket en de decoraties waren geweldig, ik zou niets veranderd hebben! We verbleven in totaal 13 nachten in het hotel. We kwamen acht dagen voor de trouwdag aan, die was op 3 juni 2022. Toen hadden we een ontmoeting met de weddingplanner. Ze liep ons door de dag, de locaties en liet ons wat foto’s zien, en we wisten dat we de juiste keuze hadden gemaakt. Het was gewoon perfect.”

De grote dag

“De ceremonie was pas om 15.00 uur, dus op de ochtend van de bruiloft werd ik op een redelijk uur wakker en ging ik naar de spa van het hotel om mijn haar en make-up te laten doen. Mijn bruidsmeisjes en ik genoten van bubbels en broodjes en we namen veel foto’s en trokken onze jurken aan. Ik hield mijn jurk geheim voor iedereen behalve mijn moeders. Dus het was geweldig om hun reactie te zien toen ik de jurk aantrok. Door hen voelde ik me mooi.”

“Het was een heerlijke warme dag met een strakblauwe lucht en ik liep samen met mijn vader door het gangpad,” zegt Shanice. “Het ging allemaal zo snel, maar het afleggen van mijn geloften en het voorlezen van onze eigen geloften aan elkaar was iets wat ik nooit zal vergeten. Na het officiële huwelijk las mijn moeder het gedicht ‘He Never Leaves The Seat Up’ voor, dat onze relatie samenvat. Daarna liepen we als man en vrouw terug door het gangpad.”

Een goud en wit strandthema

“Onze weddingplanner was geweldig en leverde een PDF met alle decoraties en tafeldecoraties die ze in huis hebben. Ik koos gewoon wat ik wilde en zij zorgde ervoor dat het gebeurde. We kozen voor een goud-wit strandthema. Ik besloot ook dat ik meer decoraties wilde, dus ik kreeg de gegevens van een lokale leverancier die opnieuw in staat was om mijn dromen waar te maken.”

Prachtige details

Voor de bruidegom en de bruidsjonkers kozen we een zand/steenpak en de bruidsmeisjes droegen champagnekleurige jurken. De bruidstaart was een eenvoudige Victoria biscuit taart met echte bloemen. De taarttopper bestond uit mini gehaakte versies van onszelf plus mini gebreide versies van onze honden die aan de achterkant waren verstopt, zodat het leek alsof ze de taart aten. Omdat het een strandbruiloft was, hadden we ook gepersonaliseerde papieren waaiers voor onze gasten. Die waren een grote hit, want het was zo warm dat iedereen zichzelf aan het ventileren was!”

Toespraken, drankjes en muziek

"De cocktailreceptie voelde aan als iets uit Bridgerton, met instrumentale muziek, groepsfoto's en heerlijke hapjes. Daarna maakten we een paar koppelfoto's, voordat we teruggingen naar de receptie, waar iedereen ons verwelkomde als meneer en mevrouw Harrison. Mijn vader en zwager (getuige) hielden toespraken, die bij iedereen een traan in de ogen veroorzaakten. En onconventioneel hield ik een toespraak, want mijn man is geen fan van spreken in het openbaar."

Een late duik

“Onze eerste dans was op ‘The One’ van Kodaline en iedereen deed mee,” zegt Shanice. “Dat je familie en vrienden om je heen een geweldige tijd hebben en de liefde met elkaar delen, is een gevoel waarvan ik zou willen dat je het kon bottelen. Toen we middernacht bereikten, was het triest te weten dat het allemaal voorbij was, maar ook een geweldig gevoel omdat we net de beste dag ooit hadden gehad. Maar daar hield het feest niet op. We besloten dat het een goed idee zou zijn om de oceaan in te rennen om de nacht af te sluiten. Ik was in mijn jurk en Matt in zijn pak en we renden de zee in! Ik was drijfnat, koud en zanderig, maar het was een herinnering die ik voor altijd zal koesteren. Bovendien was de jurk na de stomerij zo goed als nieuw!”

Zoveel gelukkige herinneringen...

“Iedereen zegt hetzelfde als ze terugdenken aan hun bruiloft: ‘De dag gaat zo snel voorbij’. En dat is ook zo! Ik ben zo dankbaar voor de fotografie en videografie, zodat ik de momenten kan zien die we gemist hebben. De meest memorabele momenten waren het lopen door het gangpad, het zien van al mijn familie en vrienden die stonden te wachten om te zien hoe Matt en ik een levenslange verbintenis met elkaar aangingen. Matt zien huilen toen hij op me wachtte aan het einde van het gangpad was zo waardevol.”

“Ik hield van de koppelfotoshoot, die mij en Matt tijd met elkaar gaf. En uiteindelijk was het rennen in de oceaan aan het einde van de avond, na een leuke avond vieren, eten, drinken en dansen met al onze vrienden. Om allemaal zo zorgeloos en gelukkig te zijn, rennend en spetterend in de oceaan, is iets wat ik nooit zal vergeten. Bij mijn man zijn, iedereen gelukkig zien, was magisch. Maar helaas is de huwelijksblues nu een echt ding!”

Mijn beste tips...

“Ik zou iedereen een bruiloft op een bestemming aanraden. Het kan zoveel goedkoper zijn en je kunt selectiever zijn met de gasten, waardoor de kosten per persoon lager uitvallen. Ook locaties en leveranciers kunnen goedkoper uitvallen. Plus, als je het juiste hotel/pakket kiest, is de open bar meestal inbegrepen en zijn de meeste belangrijke zaken geregeld, zodat je geen stress hebt.”

Shanice en Matthew's Dream Team

Fotograaf en videograaf: Bruidsfotografie door de Kellys
Bruidsjurken: WED2B
Taart, kapper, traiteur, make-up, bloemen en entertainment: Allemaal georganiseerd door Susanne bij Asterias Beach Hotel
Gepersonaliseerde Fans: Ali Express
Huwelijksbriefpapier: Canva/Vista Print

Als u uw grote dag als een van onze echte bruiloften wilt hebben, zoals deze Cypriotische bruiloft, klik dan hier om uw verhaal en foto’s met ons te delen en wij nemen contact met u op. Of klik hier voor meer details over WED2B’s bruidswinkels.