Een fantastische, sprankelende Viva Bride A-lijn met een splitrok en een met kant bedekt, doorschijnend lijfje was de droomlook voor deze prachtige trouwdag met Harry Potter thema bruiloft.

Ara and Jack on their wedding day embracing and walking together around the grounds of their wedding venue.

"Mijn man en ik werken allebei in het ziekenhuis. Ik kwam in het voorjaar van 2019 vanuit de Filipijnen aan in het Verenigd Koninkrijk en begon rond juni met mijn baan als verpleegkundige", vertelt Ara. "Op mijn allereerste werkdag ontmoette ik mijn man op de afdeling. Aanvankelijk konden we niet goed met elkaar opschieten; ik had de indruk dat hij mij of mijn manier van werken niet leuk vond. Maar tijdens een nachtdienst in augustus zag ik hem een Harry Potter boek lezen. Omdat ik zelf een Harry Potter-fan was en onlangs Warner Bros Studios had bezocht, raakte ik met hem aan de praat over de magische wereld van Harry Potter. Dat gesprek bracht een vriendschap tussen ons tot stand."

Ara and Jack walking back

Vlak voor de pandemie had Jack eindelijk de moed om Ara mee uit te vragen.

"Na een paar pogingen besloten we om in plaats daarvan een ontspannen avond in mijn flat te hebben."

Een betoverend voorstel

Het stel was al meer dan twee jaar samen toen Jack een aanzoek deed. "Hij haalde me op van mijn werk en legde uit dat hij ver weg moest parkeren omdat er geen auto's in de buurt van mijn werk mochten komen vanwege de bouwwerkzaamheden. Interessant genoeg parkeerde hij precies op de plek waar hij me op onze eerste dag had opgehaald (ik woonde toen in een ziekenhuis). Ik merkte speels op: 'Aww, je hebt op onze plek geparkeerd. Later, toen we de auto wilden starten, weigerde hij te bewegen. Tegen die tijd was de auto al een paar keer kapot gegaan sinds we aan het daten waren en hij was onlangs naar de garage geweest voor reparatie. Het was begrijpelijk dat ik gefrustreerd was dat hij het weer deed.

"Hij tilde de motorkap van de auto op en leek hem te inspecteren, toen riep hij me en zei dat hij mijn hulp nodig had. Toen ik dichterbij kwam, zag ik hem op één knie zitten met een ring in zijn hand. Hij vroeg me ten huwelijk!" zegt Ara.

"Om een grappige noot te geven, na al het knuffelen en kussen gingen we terug naar de auto en ik zei gekscherend: 'Nou, wat gaan we nu doen? De auto doet het niet. Toen realiseerde ik me dat het allemaal onderdeel van het plan was geweest! Haha, het duurde even voordat ik het doorhad!"

Onze gelukkige prijsvraagwinnaar!

Ara hoorde over onze 'Win een trouwjurk wedstrijd' van een vriendin die haar aanmoedigde om mee te doen. Nadat Ara slechts twee of drie keer had meegedaan, was ze de gelukkige winnares van wed2b. "Ik was eigenlijk aan het werk en controleerde mijn telefoon tijdens een toiletpauze. Eerst dacht ik dat het oplichterij was, dus ik dacht er niet veel over na. Toen tijdens mijn pauze mijn telefoon volstroomde met meldingen en felicitatieberichten en het was toen..."

"Ik realiseerde me dat ik echt gewonnen had!" zegt Ara.

"Ik was in de wolken omdat ik weet dat trouwjurken een groot deel van het trouwbudget in beslag nemen en nu ik er een gewonnen heb, heb ik meer budget voor andere dingen. Het was echt een zegen."

"In eerste instantie zou ik mijn haar en make-up zelf doen, omdat ik daar geen budget voor heb. Maar omdat ik de jurk won, kon ik een haar- en make-upstylist boeken en zelfs voor mijn moeder en schoonmoeder betalen!" zegt Ara.

Winkelen voor de jurk

Ara bezocht begin 2023 haar dichtstbijzijnde winkel wed2b Milton Keynes in de South East. "Na mijn verloving ben ik Wed2B gaan volgen. Ik had erover gehoord toen een van mijn goede vriendinnen zich rond dezelfde tijd verloofde en ik haar hielp met het zoeken naar een jurk." "Ik ben er twee keer geweest, vergezeld door mijn toekomstige schoonmoeder en twee goede vriendinnen. Helaas zijn mijn moeder en beste vriendinnen allemaal thuis in de Filipijnen," zegt Ara.

"Tijdens mijn eerste bezoek werd ik verliefd op een jurk. Het was een uniek stuk en hoewel ik twijfelde om meteen 'ja' te zeggen, was het de eerste jurk die ik had gepast. Ik bleef er de hele nacht over nadenken en besloot dat het de ware was", zegt Ara. "Het personeel van Wed2B was ongelooflijk behulpzaam en ondersteunend tijdens mijn beide bezoeken."

Viva Bride ontdekken…Viva Bride ontdekken...

Ara koos voor onze fantastische Brixx <a href="https://www.wed2b.com/nl-be/trouwjurken/a-lijn, een moderne prinsessenjurk met een splitrok. "Ik vind de jurk mooier dan de rest omdat hij een split heeft en mijn benen laat zien, wat mijn favoriete deel is, waardoor ik me erg zelfverzekerd en sexy voel als ik hem draag", zegt Ara. "Bovendien heeft het een lieve hartvormige halslijn waar mijn verloofde om vroeg en in A-lijn die mijn onzekerheden verbergt."

Ara paste haar Viva Bride trouwjurk aan haar stijl aan. "Ik heb afneembare mouwen aan mijn trouwjurk toegevoegd."

Een sensationele zomerbruiloft

Het paar trouwde op 16 augustus 2023 in het prachtige Hockwold Manor in Norfolk. "Vanaf het moment dat we er waren, had ik meteen het gevoel dat dit de plek was waar ik wilde trouwen. Ondanks de grandeur en het feit dat het alles bood wat we nodig hadden, dacht ik in eerste instantie dat het misschien buiten ons budget zou vallen. Tot onze verrassing bleek het ruim binnen ons financiële bereik te liggen, waardoor onze trouwplannen nog meer zegen kregen", zegt Ara.

"Wat het nog perfecter maakte, was het feit dat mijn verloofde en ik al een Harry Potter thema bruiloft hadden gekozen voor onze bruiloft. Het toeval wilde dat de locatie een jaarlijkse Harry Potter Nieuwjaarsspecial organiseerde, dus ze hadden het thema tot in de puntjes uitgewerkt!"

De grote dag

Ara maakte zich klaar op de locatie met haar bruidsgezelschap dat helemaal uit de Filipijnen, Singapore en de VS kwam. "We hadden geen geweldige zomer dit jaar met al die regen in juli; het zag er niet veelbelovend uit voor augustus en ik was zo gestrest omdat we een bruiloft in de tuin hadden! Gelukkig regende het niet op onze trouwdag! Het was niet zo zonnig, maar dat hielp omdat de mensen niet verzengde van de hitte!"

"Mijn moeder begeleidde me door het gangpad met I See The Light uit de Disneyfilm Rapunzel. Een paar lezingen van JK Rowling waren verwerkt in de ceremonie, samen met een aantal citaten uit het boek." zegt Ara.

Later waren er welkomstdrankjes, hapjes voor alle gasten en foto's voor het gelukkige paar. "We hadden niet per se een bruiloftsontbijt, omdat de huwelijksceremonie om 16.00 uur plaatsvond," vertelt Ara. "We hadden een BBQ-buffet voor iedereen."

"Het was allemaal lekker chill, niet zo formeel. "

Iedereen vond het geweldig. Mijn man en ik dansten op Everything van Michael Buble omdat we iets leuks wilden om mee te dansen."

Marineblauw, goud en Harry Potter

"Vanwege het verhaal over hoe we elkaar hebben ontmoet, besloten we een Harry Potter-geïnspireerde bruiloft te houden," zegt Ara.

Het kleurenthema was marineblauw blauw, goud geel en smaragdgroen groen als aanvulling op het Harry Potter thema bruiloft. "Onze locatie was versierd met Harry Potter decoraties, waarvan sommige DIY-creaties van mij waren, terwijl andere werden geleverd door de locatie," zegt Ara. "We hadden een Marauder's Map-geïnspireerde tafelschikking, huisregels uit het vijfde boek en zelfs een Zweinsveld snoepkarretje!"

"Voor onze bruidstaart kozen we voor eenvoud, aangezien bruidstaarten vaak niet volledig worden verorberd. In plaats daarvan hadden we een cupcaketoren met daarbovenop een taart van één laag, versierd met een taarttopper met de tekst 'Always', een knipoog naar de gedenkwaardige regel uit het boek," zegt Ara.

De beste stukjes…

"Het meest memorabele moment voor mij was toen ik door het gangpad liep. De tuin heeft een heel lang gangpad, dus ik kreeg een heel lang moment waarop alle ogen op mij gericht waren, maar het enige wat ik wilde zien was mijn man aan het einde."

En voor andere Viva-bruiden…En voor andere Viva-bruiden...

"Mijn beste tip voor toekomstige bruiden is om zonder angst gedurfde keuzes te maken."

"Velen stelden vraagtekens bij ons huwelijksthema," zei

"…suggereren dat het er vreemd uit zou kunnen zien. Maar met de juiste toon en styling is het mogelijk om een elegante bruiloft te realiseren, zelfs met een geeky thema. Mijn keuze voor levendige kleuren was allesbehalve minimaal. Tegen het einde maakte ik me zorgen dat de kleuren misschien niet goed zouden mengen, maar toen de foto's er waren, waren het de meest levendige tinten die ik ooit had gezien."

"Mijn tweede advies is om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van de budgettaire val voor bruiloften."

Je kunt je aan je budget houden door prioriteit te geven aan wat echt belangrijk is voor jullie allebei en door bereid te zijn om offers te brengen als de kosten beginnen op te lopen. Voor ons was de locatie van het grootste belang omdat onze gasten van over de hele wereld kwamen. We wilden er zeker van zijn dat hun moeite het echt waard was en dat ze het beste konden ervaren van wat Engeland te bieden heeft. Aan de andere kant waren we niet bezorgd over een extravagante bruidstaart, die erg duur kan zijn. We kozen voor een meer budgetvriendelijke optie. Op dezelfde manier bespaarden we op de kosten voor entertainment, omdat de locatie zelf voor entertainment zorgde met zijn uitgestrekte terrein om te wandelen, een mini-dierentuin en een groot landhuis met een speelkamer voor ieders plezier!"

Als jullie net zo genoten hebben van Ara's glamourous Harry Potter thema bruiloft als wij, deel dan alsjeblieft ook jullie foto's van de grote dag. We kunnen eerlijk gezegd niet genoeg krijgen van jullie geweldige bruiloften en vinden het geweldig om jullie in jullie prachtige jurken te zien! Gewoon klik hier om je verhaal en foto's met ons te delen en we nemen contact met je op.

Stay fabulous!
Het Viva Bride team

xx

Het dreamteam van Ara en Jack