Deze intieme bruiloft in Bremen was een magische dag voor dit pasgetrouwde stel. Onze WED2B-rubriek Echte bruiloften onthult meer…

Close-up foto van Alexandra en Ramin kussend tijdens hun huwelijksceremonie

Alexandra en Ramin ontmoetten elkaar op internet. "In mijn advertentie zei ik dat ik op zoek was naar een 'gebruinde droomman van meer dan 1,90 m," vertelt Alexandra.

"Ramin kwam bij me terug met het antwoord 'Hier ben ik!'.

Ongewoon voor mij spraken we direct af voor de volgende dag, 15 juni 2014. We ontmoetten elkaar voor een kopje koffie in een café in de buurt op de Weserpromenade in Bremen, tijdens mijn lunchpauze van het werk. Er was meteen een vonk, zo erg zelfs dat de eerste kus al na deze ontmoeting plaatsvond."

Alexandra poseert voor haar trouwlocatie in haar trouwjurk van wed2b en houdt haar bruidsboeket vast

Een romantisch aanzoek

Ramin vroeg me ten huwelijk op 20 juli 2022,het achtste jubileum van het stel "Ramin nodigde me uit in een van de chicste restaurants in Bremen, de Oberneulander's," vertelt Alexandra. "De hele avond was een verrassing, dus ik wist van niets. De tafel was romantisch versierd en er was een groot boeket rozen. Maar omdat dit typisch Ramin is voor onze trouwdag, heb ik er verder niet over nagedacht."

Gewasfoto van Alexandra leunend tegen een pilaar terwijl ze haar bruidsboeket vasthoudt

"Na het hoofdgerecht, dat we op het terras van het restaurant aten op de warmste dag van het jaar, ging Ramin voor iedereen op één knie. Ik was zo verbijsterd dat ik zijn woorden niet eens kon bevatten en mijn geluk niet kon geloven. Ik was zo verrast en opgewonden dat ik niets van de grote dessertschaal kon aanraken en het alleen maar zo snel mogelijk aan mijn ouders, mijn zus en mijn beste vrienden wilde vertellen!"

een foto van de bruiloftsgasten van Alexandra en Ramin buiten de trouwlocatie

Winkelen voor de jurk

"Ik vond WED2B per toeval online en was vanaf het begin enthousiast over het concept omdat ik niet minstens zes maanden voor de bruiloft een jurk wilde kopen," zegt Alexandra.

"Ik vertelde iedereen dat ik dolgraag naar WED2B wilde en was ervan overtuigd dat ik daar mijn droomjurk zou vinden."

Alexandra en haar vader gaan de ceremoniezaal binnen, klaar om naar het altaar te lopen

"Na een eerdere teleurstelling in een andere bruidswinkel, was ik dolblij met WED2B Bremen. Zelfs het ontvangst was ongelooflijk vriendelijk en het hele consult was fantastisch. Zowel de verkoopsters als de sfeer hebben me helemaal overtuigd. Ik kan elke bruid alleen maar aanraden om hier haar droomjurk te zoeken. Ik heb de mijne zeker gevonden!"

Ramin schuift Alexandra's ring om haar vinger tijdens hun huwelijksceremonie

"Het leukste aan het passen was dat ik elke jurk mooi vond en dat ze allemaal pasten," zegt Alexandra. "Dit was precies het tegenovergestelde bij mijn vorige afspraak bij een andere winkel. Ik koos voor de Monikh omdat het mijn figuur het meest flatteerde en het bruidsgevoel naar boven bracht waar ik eerder niet in geloofde. Ik hield ook van de lelies in het kant, die bij mijn bruidsboeket pasten, en de diepgaande sexy halslijn. De kers op de taart was de sluier en de wonderbaarlijke onderrok."

Alexandra en Ramin houden elkaars hand vast terwijl hun jonge bruiloftsgasten buiten bloemblaadjes strooien

Een trouwlocatie in Bremen

Het stel hield op 21 april 2023 een burgerlijke ceremonie op de trouwlocatie in Bremen, kasteel Etelsen. "Het kasteel ligt in een prachtig park in mijn geboortestad Etelsen," zegt Alexandra. "Ik ben hier geworteld en heb een sterke familieband. s Avonds hebben we in kleine kring met ongeveer 20 mensen heerlijk gegeten in het Syrische restaurant Al Dar in de Überseestadt in Bremen."

Alexandra en Ramin zittend terwijl ze elkaar omhelzen en poseren voor foto's
Alexandra poseert voor foto's terwijl Ramin op de achtergrond een stersprong uitvoert

De grote dag

"Traditioneel bracht ik de laatste nacht apart van mijn man door en verbleef ik met mijn zus Nadja in het chique Parkhotel Bremen," vertelt Alexandra. "Mijn vader haalde ons op en reed ons naar kasteel Etelsen. We hadden prachtig lenteweer met zonneschijn en een temperatuur van 20℃."

Close-up foto van Alexandra en Ramin die elkaar omhelzen op het terrein van hun trouwlocatie

"Mijn vader liep met me naar het altaar in de serre van het kasteel, waar onze naaste familie en vrienden op ons wachtten, op het romantische nummer 'Love You Still' van Tyler Shaw. Ik had nooit gedacht dat mijn man Ramin op dit moment tot tranen toe bewogen zou zijn. Hij kon alleen maar een paar keer...

...'You are so beautiful!' uitbrengen."

De bruidstaarttopper van Alexandra en Ramin
Close-up foto van Alexandra en Ramin die hun bruidstaart aansnijden

Feest met vrienden en familie

"Na de ceremonie stonden al onze vrienden, familie en collega's op het terras van het kasteel op ons te wachten," vertelt Alexandra. "Na alle felicitaties hebben we hier geproost met champagne en samen hapjes gegeten."

De bruidstaart van Alexandra en Ramin in goud, wit en rood

"We sneden ook de vier-laags bruidstaart aan, die smaken had van walnoot vijg, aardbei chocolade, grapefruit sinaasappel en gezouten karamel bosbes, en gooiden het bruidsboeket. Een vriend had een Polaroid fotostation voorbereid en een professionele fotograaf legde alles vast. Daarna werden we opgehaald in een Hummer limousine en naar het restaurant gereden met mijn ouders en de familie van mijn zus."

Alexandra en Ramin zoenen met hun bruiloftsgasten om hen heen
Alexandra midden op het podium met een aantal mannelijke gasten om haar heen buiten de trouwlocatie

Een mix van culturen

"Omdat Ramin uit Iran komt, was het thema van onze bruiloft het verbinden van onze culturen," vertelt Alexandra.

"Daarom vierden we het 's ochtends in mijn geboortestad Etelsen..."

"...en 's avonds in Oosterse stijl in een Syrisch restaurant. Voor 's avonds hadden we een Syrisch buffet bestaande uit veel voorgerechtvariaties, drie vleesgerechten voor het hoofdgerecht en een dessert van vijgenijs en baklava."

Close-up foto van Alexandra zittend en met haar trouwboeket in de hand
Alexandra en Ramin houden elkaars hand vast en lopen over het terrein van hun trouwlocatie

De mooiste momenten...

"Het mooiste moment voor mij was toen mijn vader me door het gangpad liep," zegt Alexandra.

"Ik had alleen oog voor mijn man..."

"...die tot tranen toe geroerd was omdat hij me zo mooi vond in mijn jurk. Maar de hele dag was een compleet hoogtepunt dat we allebei gewoonweg prachtig en onvergetelijk vonden."

Alexandra en Ramin poseren voor hun trouwauto
Alexandra en Ramin in hun trouwlimo met enkele van hun bruiloftsgasten

Mijn beste tips...

"Doe wat je gelukkig maakt!" zegt Alexandra. "De dag is voor jullie als koppel en moet niet stressvol en controversieel zijn. Iedereen probeert je over te halen om te plannen en in online bruidsgroepen voelt het alsof iedereen elkaar wil overtreffen en aan elk klein dingetje wil denken. Niet stressen! We hebben er bewust voor gekozen om 's avonds een klein feestje te geven, zodat we ons op de hoofdzaken konden concentreren."

Alexandra en Ramin kijken elkaar aan terwijl ze over het terrein van hun trouwlocatie lopen

Het dreamteam van Alexandra en Ramin

Fotograaf: Anja Steffen

Trouwlocatie Bremen: Schloss Etelsen

Bloemist: Blumen Stelter

Make-up & Haar: Claudia Schievelbein

Taart: Claudia Elisabeth Fischer

Restaurant: Al Dar Bremen

Vervoer: Andreas Harbaum

Als je graag wilt dat we jouw grote dag, zoals deze bruiloft in Bremen, in de schijnwerpers zetten, klik dan hier om je verhaal en foto's met ons te delen en we nemen contact met je op. Je dichtstbijzijnde WED2B is dichterbij dan je denkt, klik hier voor de dichtstbijzijnde winkel en hier voor wat je kunt verwachten als je langskomt.