Deze verliefde pasgetrouwden maakten het beste van hun mid-pandemische bruiloft. Onze WED2B Real Weddings reportage onthult meer…

Milton Keynes Ayeasha en Stephen als bruid en bruidegom op bankje

De relatie van Ayeasha (Esha) en Stephen begon met een uitnodiging voor een lasergame evenement van een gemeenschappelijke vriend. "De grap was dat ik hun kortste vriend was (5'0"), en Stephen hun langste (6'6"). Dus nodigden ze ons uit voor de kick om ons samen te zien staan," lacht Esha. "Het lasergame evenement is helaas nooit doorgegaan, maar het bracht ons wel aan het praten. Weken, toen maanden gingen voorbij en we bleven tot in de vroege uurtjes online chatten over van alles en nog wat: muziek, film, tv, eten en… warme chocolademelk. Ik was erg eigenwijs over mijn warme chocolademelk!"

"Uiteindelijk daagde Stephen me uit om mijn bewering te bewijzen dat Costa de beste warme chocolademelk maakt. Dus reisde hij in de herfst van 2015 van Lincoln naar Covent Garden in Londen voor een cafétocht die ons leven zou veranderen. We aten pasta bij Pasta Browns, dronken overvloedige hoeveelheden warme chocolademelk en knuffelden op de dijk. Ik weet zeker dat ik toen al wist dat hij degene was met wie ik zou trouwen."

Ayeasha bruiloft Milton Keynes traplopen

Het liefste aanzoek

Stephen deed zijn aanzoek op 7 juli 2019 nadat het stel al vier jaar samen was. "Het was een heerlijk intiem moment thuis," zegt Esha. "Stephen had de dag doorgebracht in zijn woonplaats Surrey, terwijl ik in onze flat in Reading was. Hij kwam thuis rond dezelfde tijd dat ik 's avonds uitging en hij wilde me absoluut niet missen."

"Op weg naar huis zag hij een vrouw die op mij leek en hij werd verdrietig omdat hij dacht dat hij de knuffels had gemist voordat ik wegging. Toen hij zich realiseerde dat ik het niet was, was hij erg opgewonden om thuis te komen. Toen hij thuiskwam, vertelde hij me dat hij voor niemand anders ooit zoveel vlinders had gehad, alleen al bij de gedachte een glimp van hen op te vangen, en hij vroeg me ten huwelijk. Ik zei ja, en toen haalde ik zelf een ringendoosje tevoorschijn en deed een aanzoek! Hij is echt mijn beste vriend en ik vind het geweldig dat hij precies wist wat voor aanzoek ik zou willen, lief en subtiel."

Ayeasha en Stephen bruiloft Milton Keynes bloemen op tafel

Bruidswinkels

Esha plande haar huwelijk midden in de pandemie en kon dus geen winkels bezoeken. "Ik vond mijn jurk op de website van WED2B," zegt ze. "Zodra ik limited edition Brit zag, wist ik dat het mijn jurk was. Ik was zo dankbaar toen ik ontdekte dat WED2B een click and collect service* had. Er was nog maar één Brit-jurk over, in WED2B's bruidswinkels in Milton Keynes. Dus die heb ik naar mijn plaatselijke winkel in Surbiton laten sturen."

"Het was de beste beslissing die ik ooit had genomen. Ik ging naar mijn ophaalafspraak, paste het, werd verliefd en heb niet eens naar een andere jurk gekeken. Ik ben helemaal weg van de watervalrok en de fonkelende versieringen. Het was zo uniek en prachtig. Ik vond alles eraan geweldig, ik voelde me een absolute prinses. Het was echt alles wat ik ooit in een trouwjurk had gewild." (Probeer voor vergelijkbare stijlen Marina, Micah of Kindra of klik hier voor meer informatie over WED2B's bruidswinkels)

Ayeasha en Stephen bruiloft Milton Keynes bloemen op tafel

De perfecte locatie vinden

"Mijn schoonmoeder stelde Richmond Park voor voor een van onze vroege data omdat ze dacht dat we het geweldig zouden vinden, en dat deden we," zegt Esha. "Zozeer zelfs dat we er op 15 mei 2021 zijn getrouwd. Er was een bruiloft gaande terwijl we op onze date waren en er was iets met de herten en het prachtige park dat het in onze gedachten cementeerde. Het was de enige locatie die we zagen en we wisten meteen dat het de ware was."

Ayeasha en Stephen's trouwlocatie buitenkant

Een upgrade van de locatie

"Toen we onze locatie boekten vóór Covid, kozen we voor de kleinere suite vanwege de lagere kosten. Later, omdat de kleinere suite geen buitenterras had (en onze gasten binnen hun masker niet mochten afzetten, dus buiten moesten eten met een regenscherm), werden we verplaatst naar de grotere suite zonder extra te betalen! Ik was daar zo dankbaar voor, want de nieuwe suite was absoluut prachtig. Ik wist niet zeker of ik me een beetje verloren zou voelen in een kamer voor 200 gasten, terwijl we er maar 12 hadden vanwege de pandemie, maar het was absoluut heerlijk."

Ayeasha en Stephen's trouwlocatie buitenkant

De grote dag

"Het weer op de dag zelf was wisselvallig, maar onze fotograaf grapte dat wij het onder controle hadden, want het regende alleen als hij geen foto's nam," zegt Esha. "De zon kwam tevoorschijn tijdens onze bruidsportretten en het was absoluut prachtig. Ook al regende het, het voelde zo gezellig en intiem om aan een lange tafel te zitten, omringd door onze naasten, met een maaltijd en luisterend naar de regen om ons heen. Ik zou het niet veranderd hebben."

Ayeasha en Stephen met familie die het registerboek tekenen

Als muziek het voedsel van de liefde is...

"We gebruikten muziek om ons verhaal tijdens de bruiloft te vertellen," zegt Esha. "Ik liep met mijn moeder door het gangpad op 'Can't Help Falling in Love' gecoverd door Twenty One Pilots. Dit was het eerste nummer dat Stephen ooit voor me speelde op de piano. We hadden ook momenten in de bruiloft die betrekking hadden op onze favoriete tv-koppels. We ondertekenden onze trouwakte met 'Reflecting Light' van Sam Phillips, het nummer waarop Luke Danes en Lorelai Gilmore trouwen in Gilmore Girls. Het is een heel speciaal liedje voor mij."

Ayeasha en Stephen net getrouwd met gasten die confetti gooien

"We trouwden voor een ballonnenboog, omdat onze trouwdatum hetzelfde was als die van Amy Santiago en Jake Peralta, twee personages uit Brooklyn Nine-Nine. We keken hier veel naar toen we voor het eerst samen waren. De boog was prachtig en een van de beste dingen die we aan de bruiloft hebben toegevoegd!"

Bruidswinkels Milton Keynes Ayeasha en Stephen's bruiloft met familie

"We hebben ook onze handvastknoop gelegd op een instrumentale versie van Taylor Swift's 'Invisible String' omdat het een mooi nummer is en we allebei enorme 'Swifties' zijn, maar het is ook wel grappig omdat we letterlijk een lint aan elkaars handen vastmaakten!"

"Onze celebrant personaliseerde onze ceremonie en naast het handvasten kwamen onze gasten ook naar de microfoon om te vertellen waarom ze van ons houden of wat hun favoriete herinnering aan ons is. De hele zaal was in tranen en het was gewoon zo mooi dat iedereen ons het beste wenste."

Ayeasha en Stephen's micro bruiloft tafel instellingen en decoraties

Prachtig blauw en roségoud

Het kleurenschema was een mix van verschillende tinten blauw en roségoud. "Het is een mix van onze beide favoriete kleuren," zegt Esha. "We hadden ook een bloemenmuur, gemaakt door onze bloemist, die het aangewezen gebied werd voor gasten om foto's te nemen, en 'Love' bloemenletters. De tafels waren vernoemd naar afspraakjes die we hadden gehad en bij elke afspraak zat een polaroid van ons."

Ayeasha en Stephen bruidstaart Mr & Mrs topper

"Onze geschenken waren een warme chocolademix en een schets van ons die Stephen had getekend en waar ik mijn kalligrafie op had gezet. De bruidstaart was een prachtige Victoria-spons, met blauw en roségoud glazuur, die we als dessert serveerden."

Ayeasha en Stephen micro bruiloft Bruid en bruidegom die de taart aansnijden

"Tot slot hadden we bij het weggaan een bellenpistooluitgang, wat erg leuk was," zegt Esha. "Het was eigenlijk een last minute ding dat ik kocht en in de trouwdozen gooide. Ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb."

Bruid en bruidegom verlaten locatie met gasten die bellen blazen

Een onverwachte eerste dans

"Een van onze favoriete momenten was iets waarvan we dachten dat we het niet zouden mogen doen, maar op de een of andere manier stonden de sterren op één lijn", zegt Esha. "Na de foto's zaten al onze gasten buiten aan hun receptiedrankje. We liepen terug de zaal in en hoorden ons eerste dansnummer ('I Still Remember' van Bloc Party) spelen."

Ayeasha en Stephen micro-bruiloft in bloemenveld

"Ik denk dat, omdat niemand van onze gasten om ons heen was en omdat ik zo opgewonden was, onze ceremoniemeester ons toestond onze eerste dans te doen. Ik ben zo, zo dankbaar, want het was iets wat we hadden opgegeven. Het maakte de hele dag echt een beetje magischer voor ons."

Ayeasha en Stephen bruiloft Bruidswinkels Milton Keynes

Mijn beste tips...

"Trouw legaal voor of na je trouwdag - je hebt geen behoefte aan al het juridische gedoe op de mooiste dag van je leven," zegt Esha. "Neem een celebrant die jullie bruiloft perfect personaliseert. Ik raad je af om je locatie zelf in te richten, tenzij je dat echt wilt. Voor mij was het magisch om alles te zien gebeuren vlak voor het huwelijk, maar ik heb mijn trouwlocatie wel gedetailleerde instructies gegeven over wat ik wilde. Ik had ook een fotolijst van drie bladzijden gemaakt, wat misschien overdreven klinkt, maar onze fotografen/videografen vonden het allemaal prima. Ze waren eigenlijk heel dankbaar dat ze zoveel aanwijzingen hadden."

Bruid en bruidegom in veld met wilde bloemen

"Ik raad ook echt aan om een hashtag voor je bruiloft te hebben. Je kunt de hashtag volgen en zo je eigen curated wedding feed hebben, plus het is spannend om alle foto's die iedereen op zijn telefoon heeft gemaakt op één plek te zien, terwijl je wacht op je professionele foto's. Ten slotte, als je geen microbruiloft hebt zoals wij, zoek dan momenten waarop je kunt genieten en neem alles in je op, want het vliegt echt voorbij."

Esha's Dream Team

Fotograaf en videograaf: Moritz Schmittat van Schmittat Ltd.

Extra fotograaf: N May Foto en Video

Locatie: De Belvedere Suite, Pembroke Lodge, Richmond Park

Bruidswinkels: Wed2B

Celebrant: Stephanie Forster, Silver Bee Ceremonies

Als u uw grote dag als een van onze echte bruiloften wilt opnemen, klik dan hier om uw verhaal en foto's met ons te delen en wij nemen contact met u op. Of klik hier voor meer details over de bruidswinkels van WED2B.

* Tijdens de pandemie runde Wed2B de Click & Collect service om bruiden in staat te stellen jurken te kopen wanneer de winkels niet open waren.